De geografie van Indonesië wordt gedomineerd door vulkanen die gevormd zijn door de subductie-zones tussen de Euraziatische en Indo-Australische plaat. Enkele van de vulkanen hier zijn bekend om hun uitbarstingen, denk hierbij aan de Krakatau en de uitbarsting in 1883. Het Toba-meer is een supervulkaan die ongeveer 74.000 jaar geleden uitgebarsten is en zorgde voor een vulkanische winter van zes jaar. De Tambora vulkaan zorgde voor de zwaarste uitbarsting in de moderne geschiedenis in 1815.
Sangeang Api
De Sangeang Api bij Sumbawa
Sangeang Api (Gunung Api of Gunung Sangeang) is een actieve complexe vulkaan op het eiland Sangeang in Indonesië. De vulkaan bestaat uit twee vulkanische kegels, de 1.949 meter hoge Doro Api en de 1.795 meter hoge Doro Mantoi. Sangeang Api is één van de meest actieve vulkanen in de Kleine Sunda Eilanden. De vulkaan barstte in 1988 uit, toen werden de inwoners van het eiland geevacueerd.
Het eiland Sangeang maakt deel uit van de Kleine Sunda Eilanden en ligt ten noordoosten van Sumbawa in de Flores Zee. Het eiland zelf is zo'n 13 kilometer groot. De vroegste beschrijving van de Sang Hyang Api vulkaan stamt uit de 14 eeuw; toen werd er over de vulkaan geschreven in het Majapahit script Nagarakretagama.
Lokatie Sangeang Api
Laatste aanpassing 10 september 2011
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.
Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!