Rokatenda


 De Rokatenda vulkaan op Palu'e 

Startpagina

 Vulkanen in Indonesië

De geografie van Indonesië wordt gedomineerd door vulkanen die gevormd zijn door de subductie-zones tussen de Euraziatische en Indo-Australische plaat. Enkele van de vulkanen hier zijn bekend om hun uitbarstingen, denk hierbij aan de Krakatau en de uitbarsting in 1883. Het Toba-meer is een supervulkaan die ongeveer 74.000 jaar geleden uitgebarsten is en zorgde voor een vulkanische winter van zes jaar. De Tambora vulkaan zorgde voor de zwaarste uitbarsting in de moderne geschiedenis in 1815.


 Rokatenda

De Rokatenda vulkaan op Palu'e

Rokatenda, ook bekend als Paluweh, is een stratovulkaan op het eiland palu'e, direct ten noorden van het eiland Flores in de provincie Nusa Tenggara in IndonesiŽ. Het is het hoogste punt op het eiland met een hoogte van 875 meter.

De zwaarste gedocumenteerde uitbarsting van de vulkaan deed zich voor in augustus en september 1928. Deze uitbarsting werd veroorzaakt door een aardbeving met daarop volgend een tsunami. Ten tijde van de uitbarsting woonden er 266 mensen op het eiland.

De laatste uitbarsting van de vulkaan deed zich voor op 23 maart 1985. Toen werd een aswolk tot twee kilometer hoogte de lucht in gestoten. Op 16 januari 2005 werd er toegenomen activiteit gemeten in de vulkaan, maar kwam het uiteindelijk niet tot een uitbarsting.

Lokatie Rokatenda

Laatste aanpassing 18 september 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
56 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

85,151,999 pageviews Een website van indahnesia.com