Kelimutu


 De Kelimutu vulkaan op Flores 

Startpagina

 Vulkanen in Indonesië

De geografie van Indonesië wordt gedomineerd door vulkanen die gevormd zijn door de subductie-zones tussen de Euraziatische en Indo-Australische plaat. Enkele van de vulkanen hier zijn bekend om hun uitbarstingen, denk hierbij aan de Krakatau en de uitbarsting in 1883. Het Toba-meer is een supervulkaan die ongeveer 74.000 jaar geleden uitgebarsten is en zorgde voor een vulkanische winter van zes jaar. De Tambora vulkaan zorgde voor de zwaarste uitbarsting in de moderne geschiedenis in 1815.


 Kelimutu

De Kelimutu vulkaan op Flores

Kelimutu is een vulkaan in de buurt van het stadje Moni in centraal Flores in IndonesiŽ. De vulkaan heeft drie kratermeren die ieder een eigen kleur hebben. Tiwu Ata Mbupu (Het Oude Mensen Meer) is over het algemeen blauw en is het meest westelijk gelegen meer.

De twee andere meren, Tiwu Nuwa Muri Koo Fai (Het meer van Jonge Mannen en Vrouwen) en Tiwu Ata Polo (Het Betoverde Meer) lworden van elkaar gescheiden door een gedeelde kraterwand en zijn normaal gesproken groen en rood gekleurd. De kleur van de meren varieert echter met enige regelmaat. Op de bodem van de twee westelijke meren liggen fumarole die zorgen voor flinke opstuwing van het water.
De meren zelf zijn in het verleden een kleine bron van uitbarstingen geweest. De top van de samengestelde 1.639 meter hoge Kelimutu vulkaan ligt in een langgerekte lijn van westnoordwest naar oostzuidoost; de oudere kegels Kelido en Kelibara liggen respectievelijk drie kilometer naar het noorden en twee kilometer naar het zuiden.

De gekleurde en verkleurende meren zijn een populaire touristische trekpleister. Kelimutu heeft ook de belangstelling gewekt van geologen omdat de drie verschillende kleuren in slechts ťťn vulkaan liggen.

Lokatie Kelimutu

Laatste aanpassing 10 september 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
56 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

85,151,492 pageviews Een website van indahnesia.com