Egon


 De Egon vulkaan op Flores 

Startpagina

 Vulkanen in Indonesië

De geografie van Indonesië wordt gedomineerd door vulkanen die gevormd zijn door de subductie-zones tussen de Euraziatische en Indo-Australische plaat. Enkele van de vulkanen hier zijn bekend om hun uitbarstingen, denk hierbij aan de Krakatau en de uitbarsting in 1883. Het Toba-meer is een supervulkaan die ongeveer 74.000 jaar geleden uitgebarsten is en zorgde voor een vulkanische winter van zes jaar. De Tambora vulkaan zorgde voor de zwaarste uitbarsting in de moderne geschiedenis in 1815.


 Egon

De Egon vulkaan op Flores

De Egon vulkaan (Gunung Egon, soms ook Gunung Namang genoemd) is een stratovulkaan in het zuidoostelijke gedeelte van het eiland Flores in de provincie Nusa Tenggara in IndonesiŽ. De vulkaan ligt aan de Baai van Maumere.

Een aardverschuiving tijdens een uitbarsting op 29 januari 2004 dwong zo'n 6.000 mensen tot evacuatie. Op 15 april 2008 vluchtten ook duizenden mensen uit angst voor een uitbarsting. Sinds november 2010 vinden er bevingen plaats en komen er rookwolken uit de vulkaan. De alarmstatus van de vulkaan werd toen ook verhoogd.

Lokatie Egon

Laatste aanpassing 18 september 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
56 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

85,150,728 pageviews Een website van indahnesia.com