Batur


 De Batur vulkaan op Bali 

Startpagina

 Vulkanen in Indonesië

De geografie van Indonesië wordt gedomineerd door vulkanen die gevormd zijn door de subductie-zones tussen de Euraziatische en Indo-Australische plaat. Enkele van de vulkanen hier zijn bekend om hun uitbarstingen, denk hierbij aan de Krakatau en de uitbarsting in 1883. Het Toba-meer is een supervulkaan die ongeveer 74.000 jaar geleden uitgebarsten is en zorgde voor een vulkanische winter van zes jaar. De Tambora vulkaan zorgde voor de zwaarste uitbarsting in de moderne geschiedenis in 1815.


 Batur

De Batur vulkaan op Bali

De historisch actieve Batur vulkaan (Gunung Batur) ligt in het centrum van twee concentrische caldera's in het ten noordwesten van de Agung vulkaan op het Indonesische eiland Bali. De zuidoostelijke kant van de grotere - ongeveer 10 bij 13 kilometer - caldera bevat een meer. De binnenste caldera - ongeveer 7,5 kilometer in diameter - is naar schatting gevormd tussen de 23.670 en 28.500 jaar geleden.

De zuidoostelijke muur van de binnenste caldera ligt onder het Batur meer. De vulkanische kegel van de Batur is gevormd binnen de binnenste calcera en stijgt nu uit boven de rand van de buitenste caldera. De stratovulkaan Batur heeft op vele plekken geothermische activiteit, maar een scheur vanuit het Noordoosten naar het Zuidwesten bevat alle drie de kraters van de vulkaan. Historisch gezien produceert de vulkaan middelzware uitbarstingen, waarbij soms lava vrij komt.
Op de bodem van de caldera liggen lavastromen van basalt. Deze zijn afkomstig van zowel de krater op de top als enkele andere kraters in de caldera. Er ligt een actieve vulkanische berg die 700 meter boven de oppervlakte van het meer uit steekt. De eerste uitbarsting die gedocumenteerd is vond plaats in 1804. De vulkaan is sindsdien met enige regelmaat actief.

Lokatie Batur

Laatste aanpassing 7 september 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
56 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

85,151,640 pageviews Een website van indahnesia.com