Agung


 De Agung vulkaan op Bali 

Startpagina

 Vulkanen in Indonesië

De geografie van Indonesië wordt gedomineerd door vulkanen die gevormd zijn door de subductie-zones tussen de Euraziatische en Indo-Australische plaat. Enkele van de vulkanen hier zijn bekend om hun uitbarstingen, denk hierbij aan de Krakatau en de uitbarsting in 1883. Het Toba-meer is een supervulkaan die ongeveer 74.000 jaar geleden uitgebarsten is en zorgde voor een vulkanische winter van zes jaar. De Tambora vulkaan zorgde voor de zwaarste uitbarsting in de moderne geschiedenis in 1815.


 Agung

De Agung vulkaan op Bali

De Agung vulkaan of Gunung Agung is een berg op het Indonesische eiland Bali. Deze stratovulkaan is het hoogste punt op het eiland. Het domineert het omringende landschap en beinvloed het klimaat. De wolken komen uit het westen en de Agung vulkaan onttrekt daar water uit waardoor de westelijke deel weelderig groen is en de oostelijke zijde droog.

De Agung vulkaan barstte voor het laatst uit in 1963-1964 en is nog altijd actief. De vulkaan heeft een grote en erg diepe krater die af en toe rook en as uitstoot. Vanaf een afstandje lijkt te vulkaan bijna perfect kegelvormig, ondanks de aanwezigheid van die grote krater.
Vanaf de top van de vulkaan kun je bij helder weer de top van de Rinjani vulkaan op het buureiland Lombok zien. Helaas is het echter vaak niet onbewolkt op beide toppen, waardoor dit uitzicht zeldzaam is.

Uitbarsting van 1963-1964

De lavastromen misten, soms op slechts enkele meters afstand, de Moedertempel van Besakih. Het sparen van de tempels wordt door Balinezen beschouwd als een wonder en een signaal van de goden dat ze hun macht wilden laten zien, maar niet het monument wilden vernietigen dat door gelovigen was gebouwd. Wel kwamen er meer dan 1.000 mensen om het leven en werden enkele dorpen weggevaagd door de uitbarsting.

De vulkaan beklimmen

Er zijn twee routes om de vulkaan te beklimmen. De ene begint in Besakih en eindigt op een hogere top met een klim vanaf ongeveer 1100 meter. De tweede mogelijkheid begint wat hoger vanuit Pura Pasar Agung op de zuidelijke hellint van de vulkaan in de buurt van Selat. Deze tocht duurt ongeveer vier uur. Er is geen pad tussen de twee routes op de top.

Er zijn gidsen beschikbaar in Besakih, maar je kunt de berg desgewenst ook zonder gidsen beklimen. Vanuit Besakih is de klim echter een behoorlijke. Wil je de tocht in ťťn dag maken, zorg dan dat je in de avond vertrekt zodat je de zonsopgang de volgende ochtend kunt zien. Je kunt ook overnachten op ongeveer driekwart van de route.

Deze tocht is echter veel zwaarder dan de populaire klim op de Batur vulkaan. Het is geen berg die touwen nodig heeft en is niet echt hoog genoeg voor hoogteziekte, maar plotseling veranderende weerscondities kunnen voor problemen zorgen. Breng dan ook warme kleding met je mee. Er is bovendien geen water beschikbaar op de route, dit zul je dus vanaf het beginpunt moeten meedragen.

Je kunt via het aanwezige tempelcomplex het begin van het pad vinden. Het eerste stuk is stijl maar loopt voornamelijk door bosgebieden en oerwoud. Er is vrij weinig kans om de weg kwijt te raken tot waar het pad zich verbreed. De juiste weg terug loopt via een deel via dezelfde route. Neem je die niet, dan kom je in een kleine vallei uit waar je weer uit moet klimmen.

Lokatie Agung

Laatste aanpassing 9 september 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
56 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

85,150,733 pageviews Een website van indahnesia.com