Nias eiland


 Een eiland in de Mentawai archipel 

Startpagina

 Informatie over Sumatra

Sumatra, als het grootste eiland van Indonesië, was tot voor kort voor een flink deel tropisch regenwoud. Bevolkingsgroei en economische problemen hebben er echter toe geleid dat veel van dit oerbos inmiddels is gekapt en verworden tot woestenij daar het klimaat er hevig door ontregelt wordt. Maar het is niet allemaal kommer en kwel op dit eiland gelukkig.


 Nias eiland

Een eiland in de Mentawai archipel

Eiland, circa 200 km ten zuidwesten van het Tobameer, 80 km ten westen van de Sumatraanse kust, circa 100 km lang en 50 km breed van zuidwest naar noordoost. Lange tijd zijn de bewoners overvallen en meegenomen ten behoeve van de slavenhandel. Tot rond 1935 werden nog koppen gesneld. Een groot deel van de bevolking is bekeerd in de Lutherse leer.

Er is nog vrij veel over van de oude cultuur, zoals bijvoorbeeld de opzet van het dorp, oorlogsdansen en demonstraties van mannelijke kracht. Megalithische monumenten moeten de status van diens bezitter weergeven. Ze bevinden zich op het langwerpige dorpsplein vóór hun eigen huizen. De dorpen bestaan uit twee lange rijen huizen van elkaar gescheiden door het al even lange en vrij brede dorpsplein.

Er zijn stenen monumenten, die door mannen worden gebruikt om hun mannelijkheid aan te tonen. Ze zijn meer dan 2 meter hoog. De sport heet "Fahombe". Iemand wordt pas als volwassen aangemerkt en in de mannengemeenschap opgenomen, indien hij heeft aangetoond in staat te zijn over de steen te springen zonder hem aan te raken. Een ongehoorde prestatie, wanneer men bedenkt, dat dit volk over het algemeen klein van stuk is.

Tulotolo is een krijgsdans waarbij kolossale sprongen worden gemaakt. Een andere gewoonte is het rechtvijlen van tanden (op Siberut vijlt men de tanden in driehoeksvorm, hetgeen vele malen pijnlijker is) en het tatoeëren van het hele lichaam. Van alle eilanden ten westen van Sumatra, inclusief Siberut als onderdeel van de Mentawai-eilanden, is Nias het best bereikbaar.

Laatste aanpassing 24 september 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,259,443 pageviews Een website van indahnesia.com