Medan


 De grootste stad in noordelijk Sumatra 

Startpagina

 Informatie over Sumatra

Sumatra, als het grootste eiland van Indonesië, was tot voor kort voor een flink deel tropisch regenwoud. Bevolkingsgroei en economische problemen hebben er echter toe geleid dat veel van dit oerbos inmiddels is gekapt en verworden tot woestenij daar het klimaat er hevig door ontregelt wordt. Maar het is niet allemaal kommer en kwel op dit eiland gelukkig.


 Medan

De grootste stad in noordelijk Sumatra

Nadat de Hollanders in 1872 het sultanaat Deli hadden overrompeld,.werd het in 1886 de regionale hoofdstad. Rond het Lapangan Merdeka (Vrijheidsplein) kun je een veelheid van verschillende bouwstijlen aantreffen, die een fraai beeld opleveren: het hoofdpostkantoor, de Bank Negara (Staatsbank, vroeger de Witte Sociëteit), Hotel Dharma Bhakti (vroeger Hotel de Boer), Granada Medan (vroeger Grand Hotel Medan), etc.

Niet ver hier vandaan ligt het district waar zich de markten afspelen, de plaats waar je gemakkelijk tot een vergelijking komt met een mierenhoop: Pasar Kampung Keling, Pasar Ramas, Pasar Hongkong en Pasar Pusat. Het is een bijna onvoorstelbare drukte van fietsers, voetgangers, motorrijders, auto's en tientallen mensen die het verkeer "regelen" of tegen een lichte vergoeding een parkeerplaats voor je "versieren". Ook hier - in de buurt van de pasars - staat het Istana Maimun (het paleis van de sultan), dat echter tegenwoordig meer een museumfunctie heeft. Er tegenover ligt het fraaie Mesjid Raya.

Medan beschikt ook over een Hindu-tempel, ten behoeve van Hindoe's uit India. De etnische bevolkingssamenstelling van Medan is opvallend rijk geschakeerd. Daarom is er ook een Chinese tempel te vinden, de Vihara Gunung Timor, voor Boeddhisten en Thaoïsten. Er ligt ook een Vihara Borobudur, die is voorbehouden aan Boeddhisten. Aan de Jl. Diponegoro ligt de Gereja Protestan Imanuel (de Protestantse Emanuël-kerk).

Laatste aanpassing 24 september 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,259,812 pageviews Een website van indahnesia.com