Bukittingi


 Stad in de bergen 

Startpagina

 Informatie over Sumatra

Sumatra, als het grootste eiland van Indonesië, was tot voor kort voor een flink deel tropisch regenwoud. Bevolkingsgroei en economische problemen hebben er echter toe geleid dat veel van dit oerbos inmiddels is gekapt en verworden tot woestenij daar het klimaat er hevig door ontregelt wordt. Maar het is niet allemaal kommer en kwel op dit eiland gelukkig.


 Bukittingi

Stad in de bergen

Bukittinggi ligt op 920 meter hoogte en heeft een museum (Rumah Adat Baanjuang) en een kleine universiteit. Het heeft een prettig klimaat.
Een markant punt is de klokkentoren met gestileerd Minangkabau-dak. In een mooie groenvoorziening ligt Fort de Kock, gebouwd in 1825. Van het fort is niet veel meer over. Vanaf de heuvel, waarop Fort de Kock ligt, heeft men een pracht uitzicht op wat soms wel overdreven wordt genoemd de "Indonesische Grand Canyon": Ngarai Canyon voor de toeristen, en voor de Indonesiërs Ngarai Sianok.

In de Hollandse tijd was het bekend onder de naam "het Karbouwengat". Bij zonsopgang is hier sprake van een schitterend uitzicht. In Bukittinggi ligt een onderaards gangenstelsel dat door de Japanners (hoewel ..., het waren eerder de door Soekarno geronselde arme drommels, die in de Tweede Wereldoorlog romoesja's werden genoemd) is aangelegd, waarin echter niet veel valt te zien en dat ooit wapenarsenaal is geweest, en een slecht onderhouden dierentuin, waarin de dieren helaas beschikken over bijzonder weinig bewegingsruimte.

Laatste aanpassing 24 september 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,259,647 pageviews Een website van indahnesia.com