Tongkonan Layuk Lion in Tana Toraja


 Een traditioneel maar modern onderkomen in Tana Toraja 

Startpagina

 Informatie over Sulawesi

Het vreemd gevormde eiland tussen het logge Kalimantan en de Molukse archipel wordt steeds belangrijker voor het toerisme, maar heeft nog lang niet de status van massa-toerisme bereikt en zal dit gelukkig wellicht ook nooit behalen. De natuurlijke schoonheid van grote delen van het eiland zijn oogverblindend, zowel boven als onder water.


 Tongkonan Layuk Lion in Tana Toraja

Een traditioneel maar modern onderkomen in Tana Toraja

Op een hoogte van 300 meter met een uitzicht over hoge bergen is het onderkomen Tongkonan Layuk Lion een echt traditioneel Toraja stam-huis met een dak in de vorm van een omgekeerde boot. Het staat tevens in een klein maar gezellig dorpje. Aan de binnenkant echter is de traditionele Tongkonan ingericht naar de hoogste standaarden en biezen ze een perfecte mengeling van traditie en comfort.

Het eiland Sulawesi, dat de vorm van een orchidee heeft, kent uitzonderlijk tegenstrijdige landschappen met scherpe blauw-achtige bergen, kalksteen heuvels en diep-blauwe baaien. Op een plek waar historisch belangrijke zeeroutes liepen, stond het eiland vroeger bekend als een handelspost van de zeevarende Buginezen die het uiterste zuiden en Toraja bewoonden. De Toraja hadden een cultuur die gebaseerd was op het animisme, die de bergen ten noorden beschermden.

Deze oude cultuur is vrijwel niet aangetast door het hedendaagse leven en het toerisme dat Tana Toraja kent. Tana Toraja biedt de bezoekers een fascinerend beeld van de mensen met hun unieke gebruiken en rituelen die al eeuwenlang de dienst uitmaken. De Toraja zien zichzelf als nakomelingen van hemelse wezens op aarde.

De Tongkonan Layuk Lion is het eerste traditionele huis in Toraja dat de beste klasse aanbiedt. De twee kamers hebben badkamers die ingericht zijn met Balinese kenmerken. De balkons kijken uit op het traditionele Tongkonan dorp. Handwerk uit Tana Toraja is gebruikt om de ruimten verder aan te kleden. Verder zijn er volgens internationale standaard faciliteiten aanwezig.

Er is de mogelijkheid tot het maken van trektochten in de omringende heuvels en wild-water raften op de Sa'dan Rivier behoort ook tot de mogelijkheden. Verder zijn er nog meer tours door Tana Toraja die je direct kunt boeken.

De hoge ligging van het gebied in de bergen, tussen de rijstvelden, rollende heuvels en groene oerbossen bieden Tongkonan Layuk Lion een hemels verblijf aan, weg van de drukke stad. Een perfecte mix van traditie en comfort tijdens je vakantie in Tana Toraja.

Lokatie Tongkonan Layuk Lion in Tana Toraja

Laatste aanpassing 3 november 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,486,023 pageviews Een website van indahnesia.com