Tomohon


 De bloemenstad van Noord Sulawesi 

Startpagina

 Informatie over Sulawesi

Het vreemd gevormde eiland tussen het logge Kalimantan en de Molukse archipel wordt steeds belangrijker voor het toerisme, maar heeft nog lang niet de status van massa-toerisme bereikt en zal dit gelukkig wellicht ook nooit behalen. De natuurlijke schoonheid van grote delen van het eiland zijn oogverblindend, zowel boven als onder water.


 Tomohon

De bloemenstad van Noord Sulawesi

Tomohon is een toeristische stad op zo'n 22 kilometer afstand van Manado, de hoofdstad van de provincie Noord Sulawesi. In 2000 werd Tomohon uitgeroepen tot autonome regio. Dit werd officieel bekrachtigd door de minister van Binnenlandse Zaken op 4 augustus 2003. Heden ten dage bestaat Tomohon uit 35 dorpen in vijf onder-districten, te weten West, Oost, Centraal Noord Zuid Tomohon.

De contouren van het land, het koele weer en de vruchtbare gronden hebben ervoor gezorgd dat de lokale inwoners verscheidene soorten bloemen en groenten groeien. Hierom is de stad ook wel bekend als de stad der bloemen. Tijdens het bloeiseizoen staan de bloementuinen er dan over het algemeen ook kleurig bij.

De overheid organiseert ieder jaar het Tomohon Bloemenfestival in de maanden juni en juli. Tijdens dit evenement worden er onder meer parades gehouden waarin overheden en inwoners rondrijden in met bloemen versierde auto's en wagens. Er wordt ook een bloemenwedstrijd gehouden tijdens dit festival waarin deelnemers ui 94 steden in IndonesiŽ aan meedoen.

Tomohon kan eenvoudig bereikt worden vanuit Manado. Het kost je over de weg ongeveer een uur. Als je vanuit Tondano komt kost het je minder tijd omdat de afstand tussen deze twee steden slechts 15 kilometer is. Je kunt gebruik maken van het openbaar vervoer. De bussen vertrekken vanaf het Karombasan busstation. Je kunt ook gebruik maken van de blauwe mikrolet (minibusjes) die je naar de bloemenverkopers langs de doorgaande weg in de stad brengen.

Tomohon ligt in een heuvelachtige omgeving. Er liggen bovendien vier vulkanen in de buurt waarvan er nog altijd twee actief zijn, te weten Lokon en Mahawu. De Lokon is 1.580 meter hoog en is hiermee de hoogste berg in Tomohon. Als je een bezoekje brengt aan deze berg tijdens het bloeiseizoen, dan zul je een verrassend mooi schouwspel van kleuren aantreffen aan de voet van de heuvel. Dit panorama ziet er wellicht nog mooier uit direct na zonsopkomst als de mist optrekt.

Inwoners van de stad hebben hun bloementuinen vaak in de voetheuvels van de Lokon vulkaan. Als je tijdens het bloeiseizoen (december, januari of april) komt, dan liggen de tuintjes er kleurrijk bij op de heuvels, met in de achtergrond de Lokon vulkaan. Je kunt ook een wandeling door de hoofdstraten van de stad maken om een kijkje te nemen bij de velen bloemenstalletjes aan de kant van d weg. Enkele van deze winkels hebben hun tuinen direct achter de winkel liggen, waardoor je zelf een selectie aan bloemen kunt plukken.

Je kunt je ook verplaatsen door gebruik te maken van bendi (traditionele paard en wagen) in de straten van Tomohon. Een ander iets wat je zeker moet doen is een bezoekje brengen aan een plek waar men planten en groenten kweekt. Op je reis hier naar toe zul je boeren druk bezig zien met het oogsten van groenten om deze op de lokale markten te verkopen later op de dag.

Als je wat langer in deze koele stad wil verblijven, dan hoef je je geen zorgen te maken over je verblijf hier. Er zijn voldoende guesthouses beschikbaar in het centrum van de stad. De meest favoriete plekken liggen in de bebouwde kom, op loopafstand van de bloementuinen. De prijzen van de onderkomens varieren op basis van de geboden faciliteiten.

Breng eens een bezoekje aan Tomohon als de traditionele Tomohon Market gehouden wordt, voor Kerstmis. Je zult dan een unieke belevenis meemaken als je eens proeft van verschillende soorten vlees als varken, vleermuis (paniki), hond (RW), aap (yaki), wild varken, slang, bosrat en anderen.

Als je van bloemen houdt, dan kun je de bloemen in Tomohon als souvenir kopen. Je kunt de markten in Tomohon prima zelf bezoeken. Ze zijn over het algemeen om de dag geopend. Je kunt het best gebruik maken van een huurauto als je de bloementuinen wil zien omdat de wegen vaak steil zijn en wat afgelegen liggen.

Lokatie Tomohon

Laatste aanpassing 24 januari 2010
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,485,928 pageviews Een website van indahnesia.com