Manado, Noord Sulawesi


 Een 'Nederlandse' stad in Noord Sulawesi 

Startpagina

 Informatie over Sulawesi

Het vreemd gevormde eiland tussen het logge Kalimantan en de Molukse archipel wordt steeds belangrijker voor het toerisme, maar heeft nog lang niet de status van massa-toerisme bereikt en zal dit gelukkig wellicht ook nooit behalen. De natuurlijke schoonheid van grote delen van het eiland zijn oogverblindend, zowel boven als onder water.


 Manado, Noord Sulawesi

Een 'Nederlandse' stad in Noord Sulawesi

Manado, in de koloniale tijd Menado genoemd, is de hoofdstad van de provincie Noord-Celebes (Sulawesi Utara) op het eiland Celebes (Sulawesi) dat deel uitmaakt van IndonesiŽ. Er wonen ongeveer 500.000 mensen in het vrijwel geheel christelijke Manado. Het is een handelsstad waar koffie, hout en specerijen worden verhandeld.

Voor de kust ligt het vulkanische eilandje 'Manado Tua' ('oud Manado') waar zich ooit de eerste uit de Filipijnen afkomstige Chinese vissers en handelslieden vestigden. Manado Tua ligt tezamen met de eilandjes Bunaken, Mantehagen, Siladen en Nain in het Bunaken National Park. Dit is een beschermd onderwatergebied dat bekend staat bij duikers en biologen om de grote diversiteit aan vis, waterdieren en koraal.

In 1997 ontdekte de onderzoeker Mark Erdmann op een vismarkt een vis die 'Raja Laut' (Koning der Zee) werd genoemd. Het bleek een exemplaar te zijn van de daarvoor alleen in Afrika aangetroffen en daarvoor uitgestorven gewaande coelacant.

De Minahasa is een volk dat graag zingt. Ook nu nog wordt er veel Nederlands gezongen, waaronder ook Nederlandse psalmen. Zeer veel Menadonezen spreken nog steeds uitstekend Nederlands, en de wetenswaardigheden omtrent het koninklijke huis worden minutieus bijgehouden. Niet voor niets worden zij nu nog de "Belanda hitam" (zwarte Nederlanders) genoemd.

Er is nog iets anders, wat de Minahasa-samenleving aantrekkelijk maakt. Van oudsher is de vrouw gelijk aan de man. In de Hollandse betekenis van het woord is er geen "hoofd van het gezin". Beiden zijn verantwoordelijk èn zelfstandig. Gemeenschappelijke goederen bestaan eigenlijk niet, wat hij bij een huwelijk meeneemt is en blijft van hem, en datzelfde geldt ook voor haar.

Alleen voor gezamenlijke schulden en door ergens met z'n tweeën profijtelijk aan te werken, dragen ze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Bij scheiding blijven kinderen bij de moeder, maar de vader betaalt. De kinderen hebben altijd het recht hun vader te bezoeken, en vice versa.

Lokatie Manado, Noord Sulawesi

Laatste aanpassing 12 juni 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,485,873 pageviews Een website van indahnesia.com