Makassar, Zuid Sulawesi


 Havenstad als toegangspoort tot Sulawesi 

Startpagina

 Informatie over Sulawesi

Het vreemd gevormde eiland tussen het logge Kalimantan en de Molukse archipel wordt steeds belangrijker voor het toerisme, maar heeft nog lang niet de status van massa-toerisme bereikt en zal dit gelukkig wellicht ook nooit behalen. De natuurlijke schoonheid van grote delen van het eiland zijn oogverblindend, zowel boven als onder water.


 Makassar, Zuid Sulawesi

Havenstad als toegangspoort tot Sulawesi

De hoofdstad van Sulawesi Selatan (Zuid-Celebes) heeft meer dan 1 miljoen inwoners. Het heeft de belangrijkste haven van Sulawesi. De naam heeft het te danken aan een vesting, die door sultan Alaudin (rond 1600) werd gebouwd. In 1667 veroverden de Nederlanders het en noemden het Fort Rotterdam. Het is de plaats waar Diponegoro gevangen werd gehouden, en waar deze uiteindelijk stierf. De plaats heeft nog vele koloniale huizen. In de haven liggen de typische Buginese pinisi's (schoeners), die men ook terugvindt in Sunda Kelapa te Jakarta; er ligt een uitstekende orchideeëntuin en een schelpenmuseum, die een bezoek zeer waard zijn.

Het bouwen van traditionele pinisi
Het bouwen van traditionele pinisi

Bij Bantimurang (op circa 35 kilometer afstand van Makassar) kan een schitterend landschap worden aanschouwd, met een waterval en prachtige vlinders.
Ook vanuit Makassar kan men de Toraja bezoeken. De reis vanuit Makassar naar Rantepao is enerverend te noemen. Ook Makassar heeft, net als Rantepao, een markt (om de zes (!) dagen) waarop tuak (palmwijn) wordt aangeboden in grote bamboekokers.

Laatste aanpassing 25 september 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,485,815 pageviews Een website van indahnesia.com