Informatie over Sulawesi


 Het spinvormige eiland 

Startpagina

 blog.indonesiepagina.nl
 Ga naar RSS feed voor blog-artikelen meer blog artikelen 

 Informatie over Sulawesi

Het vreemd gevormde eiland tussen het logge Kalimantan en de Molukse archipel wordt steeds belangrijker voor het toerisme, maar heeft nog lang niet de status van massa-toerisme bereikt en zal dit gelukkig wellicht ook nooit behalen. De natuurlijke schoonheid van grote delen van het eiland zijn oogverblindend, zowel boven als onder water.


 Manado, Noord Sulawesi

Manado, in de koloniale tijd Menado genoemd, is de hoofdstad van de provincie Noord-Celebes (Sulawesi Utara) op het eiland Celebes (Sulawesi) dat deel uitmaakt van IndonesiŽ. Er wonen ongeveer 500.000 mensen in het vrijwel geheel christelijke Manado. Het is een handelsstad waar koffie, hout en specerijen worden verhandeld.


 Rantepao, Tana Toraja

Circa 3.000 jaar geleden vestigden zich de Toraja (Proto-Maleiers) op de kusten van Sulawesi. Het was toen een volk van zeevaarders. Later werden zij door Deutero-Maleiers verdrongen naar het binnenland, waar ze zich specialiseerden in de landbouw.


 Makassar, Zuid Sulawesi

De hoofdstad van Sulawesi Selatan (Zuid-Celebes) heeft meer dan 1 miljoen inwoners. Het heeft de belangrijkste haven van Sulawesi. De naam heeft het te danken aan een vesting, die door sultan Alaudin (rond 1600) werd gebouwd. In 1667 veroverden de Nederlanders het en noemden het Fort Rotterdam. Het is de plaats waar Diponegoro gevangen werd gehouden, en waar deze uiteindelijk stierf. De plaats heeft nog vele koloniale huizen. In de haven liggen de typische Buginese pinisi's (schoeners), die men ook terugvindt in Sunda Kelapa te Jakarta; er ligt een uitstekende orchideeëntuin en een schelpenmuseum, die een bezoek zeer waard zijn.


 Tongkonan Layuk Lion in Tana Toraja

Op een hoogte van 300 meter met een uitzicht over hoge bergen is het onderkomen Tongkonan Layuk Lion een echt traditioneel Toraja stam-huis met een dak in de vorm van een omgekeerde boot. Het staat tevens in een klein maar gezellig dorpje. Aan de binnenkant echter is de traditionele Tongkonan ingericht naar de hoogste standaarden en biezen ze een perfecte mengeling van traditie en comfort.


 Tomohon

Tomohon is een toeristische stad op zo'n 22 kilometer afstand van Manado, de hoofdstad van de provincie Noord Sulawesi. In 2000 werd Tomohon uitgeroepen tot autonome regio. Dit werd officieel bekrachtigd door de minister van Binnenlandse Zaken op 4 augustus 2003. Heden ten dage bestaat Tomohon uit 35 dorpen in vijf onder-districten, te weten West, Oost, Centraal Noord Zuid Tomohon.

   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,523,811 pageviews Een website van indahnesia.com