Timor


 Inmiddels door midden gescheurd voor twee landen 

Startpagina

 Nusa Tenggara

De Kleine Soenda Eilanden, of in het Indonesisch Nusa Tenggara, zijn bekend om het feit dat het een reeks kleine eilanden is waarvan er velen nog een geheel eigen identiteit hebben. Bali is Hindoeistisch, Lombok is Islamitisch en Flores is Katholiek. Zo bestrijk je in een paar honderd kilometer aardig wat geloven. Natuurschoon is er meer dan voldoende te vinden.


 Timor

Inmiddels door midden gescheurd voor twee landen

In 1829 veroverden de Hollanders West-Timor (hoofdstad Kupang). De motivatie daartoe was hebberigheid (goud). Men had gehoord dat er een rivier door West-Timor stroomde, waarin veel goud te vinden was. Later bleek, dat dat goud er door Portugezen naar toe was gebracht. Het waarom van die actie is mij niet duidelijk.

De rest van het eiland bleef tot 1975 in Portugese handen. In 1976 annexeerde Indonesië Oost-Timor (hoofdstad Dili). Men motiveerde dat als volgt: het zag er naar uit dat de communisten in Oost-Timor de macht in handen kregen, en dat wilde men voorkomen. Tot enkele jaren geleden bood het Fretilin, het Timorese leger, dat door de omstandigheden gedwongen een guerillabeweging was geworden, verzet.

De Timorezen leden grote verliezen in hun onafhankelijkheidsstrijd - één vijfde van de totale bevolking liet het leven - maar hoewel de prijs zeer hoog was, is het niet vergeefs geweest. Inmiddels is Oost-Timor onafhankelijk en protectoraat van de VN.

Laatste aanpassing 24 september 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 · Komodo
 · Flores
 · Timor
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,525,047 pageviews Een website van indahnesia.com