Komodo


 Nog 800 Komodo-varanen 

Startpagina

 Nusa Tenggara

De Kleine Soenda Eilanden, of in het Indonesisch Nusa Tenggara, zijn bekend om het feit dat het een reeks kleine eilanden is waarvan er velen nog een geheel eigen identiteit hebben. Bali is Hindoeistisch, Lombok is Islamitisch en Flores is Katholiek. Zo bestrijk je in een paar honderd kilometer aardig wat geloven. Natuurschoon is er meer dan voldoende te vinden.


 Komodo

Nog 800 Komodo-varanen

Het enige wat Komodo tot iets bijzonders maakt, is de Komodo-varaan, de grootste varaan die er nog bestaat. Er zijn nog zo'n 800 over. Het zijn krachtige, maar schuwe beesten, die het niet in de eerste plaats op de mens hebben voorzien, maar tòch gevaarlijk zijn.

Een Komodo-varaan kan een mens - of welk levend wezen dan ook - doden door een beet. Bloedvergiftiging, veroorzaakt door bederf van voedselresten in het gebit van de varaan is dan de doodsoorzaak. Zulks kan de varaan ook doen met een zwaai van zijn staart, wanneer we te dicht in de buurt komen. Vanwege de Komodo-varaan is het hele eiland Komodo tot natuurreservaat verklaard.

Laatste aanpassing 24 september 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 · Komodo
 · Flores
 · Timor
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,524,050 pageviews Een website van indahnesia.com