Ternate


 Een belangrijke leverancier van kruidnagel 

Startpagina

 Informatie over Maluku

De Molukse archipel was honderden jaren lang het centrum van inkomsten van diverse koloniale machthebbers. Tegenwoordig is het Indonesië zelf dat een de specerijen van de eilanden in de dagelijkse keuken gebruikt. De groepen eilanden die de Molukken genoemd worden hebben vanalles te bieden, en zijn onderling verbonden met een prachtig blauwe zee.


 Ternate

Een belangrijke leverancier van kruidnagel

Ternate is een van de belangrijkste kruidnagelleveranciers. De kruidnagel was de voornaamste, zo niet enige, reden van kolonisatie door achtereenvolgens de Portugezen, die van het eiland werden verjaagd door de bevolking nadat de Portugezen de "lastige" sultan hadden vermoord, de Spanjaarden (1574) en de Nederlanders (begin 17e eeuw). Het paleis van de sultan is niet interessant (meer), maar het uitzicht op (kota) Ternate is van hier uit mooi te noemen. Het is nu een museum. Er is ook een casino, waar het in westerse ogen vreemd, zo niet lachwekkend aan toe gaat.
Midden in de stad liggen nog de restanten van Fort Oranje (Benteng Oranye). In de buurt van de stad liggen twee romantische meertjes, Danau Laguna en Danau Tolire, die helemaal bedekt zijn met fraaie lotusbloemen.

Op de helling van de Gunung Ternate staat een kruidnagelboom, die 380 jaar oud is. Ze heeft een enorme omvang en produceert per jaar 150 kg kruidnagelen. Het kan gevaarlijk zijn deze vulkaan helemaal te beklimmen.
Van het "tweelingeiland" Tidore valt niet zo veel te vertellen, behalve dan dat het beklimmen van de vulkaan de Puncak Tidore minder riskant is dan het beklimmen van de Gunung Ternate.

Laatste aanpassing 15 mei 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,684,630 pageviews Een website van indahnesia.com