Banda archipel


 Negen kleine eilandjes 

Startpagina

 Informatie over Maluku

De Molukse archipel was honderden jaren lang het centrum van inkomsten van diverse koloniale machthebbers. Tegenwoordig is het Indonesië zelf dat een de specerijen van de eilanden in de dagelijkse keuken gebruikt. De groepen eilanden die de Molukken genoemd worden hebben vanalles te bieden, en zijn onderling verbonden met een prachtig blauwe zee.


 Banda archipel

Negen kleine eilandjes

Banda is een eilandengroep van 9 eilandjes waarvan het verleden ook sterk verbonden is geweest met de specerijhandel, in dit geval de nootmuskaat. Dat grijpt terug tot de gewelddadige overrompeling door Jan Pieterszoon Coen in 1619.

Het belangrijkste havenplaatsje Bandaneira is tegelijk de hoofdstad. Het ligt pal naast een dode vulkaankrater. Het heeft Portugese huizen, Nederlandse forten (Fort Belgica en Fort Nassau), een leuke protestantse kerk met een Chinese en een christelijke begraafplaats. De bewoners zijn afstammelingen van Javanen, Makassaren en Arabieren. Een kleurrijk geheel dus.

In de omgeving van de eilandengroep is het zeer de moeite waard te snorkelen, of - indien diep genoeg - te duiken. Op Pulau Lonthoir ligt nog het Fort Hollandia.

Laatste aanpassing 15 mei 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,486,291 pageviews Een website van indahnesia.com