Ambon


 Islamitisch, Katholiek en Calvinistisch 

Startpagina

 Informatie over Maluku

De Molukse archipel was honderden jaren lang het centrum van inkomsten van diverse koloniale machthebbers. Tegenwoordig is het Indonesië zelf dat een de specerijen van de eilanden in de dagelijkse keuken gebruikt. De groepen eilanden die de Molukken genoemd worden hebben vanalles te bieden, en zijn onderling verbonden met een prachtig blauwe zee.


 Ambon

Islamitisch, Katholiek en Calvinistisch

Ambon is in het verleden diverse malen bekeerd, eerst door het Islamitische Ternate, dat het koppensnellen verbood, vervolgens door de katholieke Portugezen en tenslotte door de calvinistische Hollanders. Van Ambon maakten de Hollanders één grote kruidnagelplantage, maar om de prijzen op te voeren (ze hadden de hegemonie) stonden ze de bewoners van Ambon toe slechts een klein aantal kruidnagelbomen te onderhouden.

Weigering betekende de dood, of het eigenmachtig verbranden van bomen. In dit verband waren de hongi-tochten berucht. Desondanks hebben de Hollanders door de eeuwen bijzonder veel medewerking gehad van de Ambonezen, bijv. in het KNIL (Koninklijk Nederlands-Indisch Leger).

Na de Tweede Wereldoorlog heeft men geprobeerd onafhankelijk van Indonesië te worden, maar na Indonesische bombardementen op Ambon heeft men in november 1950 de pogingen gestaakt, hoewel de guerilla tegen Indonesië nog lang doorging.

Tot op de dag van vandaag durft nog niemand zijn mond echt open te doen over politieke onderwerpen. Het eiland Buru, één grote strafgevangenis (al sedert de kolonisatie) is ?l te dichtbij, en "Big Brother Is Watching You" overal. De recente legerexpedities naar Ambon als gevolg van de in 2001 geleden vrij plotseling opgedoken 'burgeroorlog' tussen de katholieken en de protestanten, die honderden jaren in vrede naast elkaar geleefd hebben, zullen wel een positieve bijdrage hebben geleverd aan de bereidheid de mond te houden.

Men zegt dat fanatieke islam-fundamentalisten de tegenstelling tussen katholiek en protestant levend houden. Feit is, dat er sinds het begin van de problemen Islamitische Javanen naar Ambon zijn gekomen om er een heilige oorlog te voeren. Dat is op Timor overigens ook gebeurd.

Ambon is bezaaid met forten, in min of meer ruïneuze staat. Rond het eiland liggen enkele plekken waar men fantastisch kan snorkelen met zéér helder water (bijv. Latuhalat, Eman Latu, en tussen Rutong en Paso). We vermoeden echter dat er de laatste tijd niet veel gesnorkeld zal zijn, wat toch weer een positief effect op het eco-systeem moet hebben gehad. De hoofdstad van het eiland Ambon is (Kota) Ambon, een muzikaal stadje met een sportieve bevolking. Het wordt beschouwd als het economische hart van de Zuid-Molukken.

Laatste aanpassing 15 mei 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,485,784 pageviews Een website van indahnesia.com