Lombok eiland


 Het kleine broertje van Bali 

Startpagina

 blog.indonesiepagina.nl
 Ga naar RSS feed voor blog-artikelen meer blog artikelen 

 Lombok eiland

Lombok is een Indonesisch eiland dat behoort tot de Kleine Soenda-eilanden. Het ligt in de Indische Oceaan ten oosten van Bali en ten westen van Soembawa. Het eiland heeft een oppervlakte van 4725 km≤ en telt 2,4 miljoen inwoners. De hoofdstad is Mataram. De stad telt ongeveer 360.000 inwoners en ligt aan de westkant van het eiland. Senggigi, halverwege Mataram en de Gili-eilanden. Lombok is wat kleiner dan Bali, is veel minder toeristisch en de bevolking is er armer.


 Introductie Lombok

De hoofdstad is het toeristisch oninteressante Mataram. In het stadje Cakranagara ligt een zeer romantische dierentuin rond een vijver, de Taman Mayura. Niet ver hiervandaan ligt een sterk Balisch aandoende tempel. Zo ook inLingsar. Bij het dorpje Narmada ligt een zomerpaleis van een Balische koning. Vanuit het plaatsje Surandi op de helling van de vulkaan Gunung Rinjani (3.726 meter) heb je een mooi uitzicht op een deel van het eiland. Het is er aangenaam koel.


 Gili Nanggu

Gili Nanggu, gelegen net ten westen van Lombok, is een klein eiland van slechts 12,5 hectare. Het eiland lijkt echter groter dan dat omdat het veel natuurschoon te bieden heeft en tevens veel plekken heeft waar je kunt zwemmen in de zee. Het leven in de zee is waanzinnig groot met allerlei gekleurde vissen die dicht bij het strand zwemmen.


 Schildpad beschermingsprogramma

Het resort op Gili Nanggu - net ten westen van het eiland Lombok - heeft een beschermingsprogramma voor de beschermde karet-zeeschildpad. Lokaal staat dit dier bekend als penyu sisak. De schildpad is een van de zeven soorten zeeschildpadden die er in de wereld bestaat. De Engelse naam van het dier, Hawksbill, is gegeven vanwege de gehaakte bek van het dier. Het Gili Nanggu Zeeschildpad Beschermingsprogramma bestaat al sinds 1995.


 Geologie, flora en fauna

Het eiland bestaat uit ruige beboste bergen die vaak tot aan de zee doorlopen. Rondom het hele eiland slingert zich een weg vol haarspeldbochten, die nog aangelegd is in de Nederlandse tijd. Het binnenland is ruig en onontwikkeld, terwijl op de vlakke en vruchtbare gedeelten van de kuststreek rijst, sojabonen, koffie, tabak, katoen, kaneel en vanille verbouwd worden.


 Straat Lombok

Straat Lombok is een Indonesische zeestraat tussen de eilanden Bali en Lombok. De zeestraat vormt de grens tussen de Indonesische provincies Bali en West-Nusa Tenggara. Hij verbindt de Javazee met de Indische Oceaan.


 Kuta, Lombok

Kuta is een dorpje in het zuiden van het eiland Lombok in IndonesiŽ. Er zijn prachtige uitzichten met kliffen en bergen die tot op de kust reiken waardoor een prachtige grillige kust gevormd wordt. De stranden vallen onder de beste in IndonesiŽ, met prachtig wit zand en mooie blauw-groene zeeen. Kuta is ook een goede plek waar je goed kunt surfen, dus de meeste toeristen zijn surfers.

   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
6 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,524,623 pageviews Een website van indahnesia.com