Balikpapan


 De grootste stad in Oost Kalimantan 

Startpagina

 Informatie over Kalimantan

Hoewel een van de grootste eilanden in de Indonesische archipel slechts op een paar uur vliegen van Jakarta en Bali ligt, is er vrijwel geen toerist te bekennen. De tropische regenwouden worden er in rap tempo vernietigd en verder haalt men er aardolie en mineralen - onder meer diamanten - uit de bodem. Het is een economische motor voor Indonesië dus.


 Balikpapan

De grootste stad in Oost Kalimantan

Balikpapan is vooral economisch van belang. 'n Toerist heeft hier niets te zoeken, maar misschien is een bezoekje juist daardoor wel interessant. De havenplaats heeft circa 150 000 inwoners en is de belangrijkste aardoliebasis van Kalimantan Timur (Oost-Borneo). Het ligt in een moeras, en de stad is doorsneden door rivieren, uitlopers van de Sungai Barito. Door de natte omstandigheden gedwongen wonen veel mensen op verhogingen of op vlotten, de getijden zijn ook in de stad merkbaar.

De oorspronkelijke bewoners (Banjar) waren maar liefst tot 1955 gevreesde piraten. Nu zijn het fanatieke moslims. Behalve een klein museum (Lambang Mangkurat) is er niet veel te beleven. Wel is het zeer goedkoop; er kunnen echte edelstenen worden gekocht voor een waarlijk belachelijk bedrag. De grootste ruwe diamant die er ooit werd gevonden was er een"tje" van ruim 166 karaat (na bewerking te Amsterdam ruim 55 karaat).

Laatste aanpassing 24 september 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 · Pontianak
 · Balikpapan
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,486,101 pageviews Een website van indahnesia.com