Taman Mini Indonesia Indah


 TMII: Mooi Indonesie Miniatuurpark 

Startpagina

 Informatie over Jakarta

Een van de grootste steden - of meer agglomeratie van steden en dorpen - ligt op enkele graden onder de evenaar als een vieze parel in het landschap. De stad heeft werkelijk alles te bieden, alleen is het nog niet echt ontdekt door de gemiddelde toerist en reisorganisatie, zelfs tot op de dag van vandaag niet.


 Taman Mini Indonesia Indah

TMII: Mooi Indonesie Miniatuurpark

Taman Mini Indonesia Indah, of 'Mooi Indonesie Miniatuurpark', werd gebouwd als showcase voor IndonesiŽ. In het park vinden bezoekers vele verwijzingen natuurlijke en culturele rijkdommen van IndonesiŽ zoals unieke replica's van traditionele huizen van over de gehele archipel, een vijver met eilanden in de vorm van IndonesiŽ en vele andere aantrekkelijke attracties. Het park is een leuke plek voor een dagje uit in het weekeinde of voor internationale toeristen die niet geheel IndonesiŽ kunnen bereizen.

Het begon allemaal met een idee van de inmiddels overleden Tien Soeharto (vrouw van voormalig president Soeharto). De bouw van TMII begon in 1971 en de officiŽle opening was op 20 april 1975. Sinds de opening zijn er met enige regelmaat aanpassingen en uitbreidingen aan het park gedaan, in lijn met veranderingen in het dynamische IndonesiŽ. De mensen zijn zich bewust van de voordelen van TMII, wat gebruikt wordt als een methode om mensen te onderwijzen over bescherming en ontwikkeling van cultuur.
TMII wordt gezien als een goede manier om de verscheidenheid van het Indonesische volk onder de aandacht te brengen. Op een vriendelijke manier wordt uitleg gegeven over verscheidene facetten van IndonesiŽ waardoor bezoekers wat leren van hun eigen land, cultuur, tradities en gebruiken.

De schoonheid en culturele rijkdom zoals deze in TMII aan de man gebracht wordt kan eenvoudig worden bekeken door de aanwezigheid van informatie. Vervolgens zou informatie die op de website vermeld staat moeten leiden tot het verspreiden van deze informatie door geheel IndonesiŽ en zelfs in het buitenland, zodat de gemeenschap beter geinformeerd is over de cultuur en gebruiken in diverse delen van IndonesiŽ.
Je kunt je op verscheidene manieren verplaatsen in TMII. Uiteraard kun je te voet gaan, maar daar houden IndonesiŽrs over het algemeen niet zo van, dus zijn er ook shuttlebussen die in het park rondrijden. Er is ook een kabelbaan voor diegenen die een snelle les aardrijkskunde willen hebben. Deze gaat namelijk direct over de vijver met eilanden in de vorm van IndonesiŽ.

Wat te doen?

Er zijn een groot aantal attracties aanwezig in TMII, denk hierbij aan een zwembad, speeltuin, het IMAX theater en zelfs een plek waar je kunt overnachten als je dat zou willen. Je kunt in het park verder gratis gebruik maken van de manieren van vervoer. Vergeet hierbij niet even in de kabelbaan te stappen voor een ritje door het park door de lucht.

Hoe er te komen?

Vanuit centraal Jakarta ligt TMII op zo'n 25 kilometer naar het zuiden. Je kunt er eenvoudig komen via de tolweg, maar gebruik maken van het openbaar vervoer of de taxi is ook goed mogelijk. Er komen vele buslijnen langs TMII, dus je moet even vragen welke bus je het beste kunt gebruiken. Als je met eigen vervoer gaat houd je in eerste instantie richting Bogor aan, totdat je borden ziet met de tekst 'TMII'.

Lokatie Taman Mini Indonesia Indah

Laatste aanpassing 17 januari 2010
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
8 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,684,663 pageviews Een website van indahnesia.com