Vliegveld Jakarta - Bogor


 Van Jakarta direct naar Bogor 

Startpagina

 Informatie over Jakarta

Een van de grootste steden - of meer agglomeratie van steden en dorpen - ligt op enkele graden onder de evenaar als een vieze parel in het landschap. De stad heeft werkelijk alles te bieden, alleen is het nog niet echt ontdekt door de gemiddelde toerist en reisorganisatie, zelfs tot op de dag van vandaag niet.


 Vliegveld Jakarta - Bogor

Van Jakarta direct naar Bogor

Vele vakantiegangers komen in Jakarta aan, dit omdat hierop vliegen vaak flink goedkoper is dan direct naar Bali vliegen, of omdat men een reis over het eiland Java wil afleggen en deze wil eindigen op Bali. Hier de doorreis naar Bogor.

Het is niet ongewoon dat men een complete pakketreis boekt. In dat geval zal alles prima georganiseerd zijn, al kan het soms wat duwen zijn om het schema te halen, daar het verkeer op het eiland, het weet op het eiland en allerlei andere factoren voor vertraging kunnen zorgen.

Er is ook een groep mensen echter die geen pakketreis geboekt heeft en direct na aankomst in Jakarta een eigen agenda heeft samengesteld. Niemand wil naar Jakarta maar wil direct door naar Bogor, want dat is een grote, vieze en gevaarlijke stad. Althans, dat wordt gezegd, maar dat valt eigenlijk allemaal nog wel mee. Echter willen de meesten er niets van weten en willen ze direct naar Bogor, want dat doen de meesten.

Dat klopt inderdaad, vanuit het vliegveld van Jakarta direct door naar Bogor is een populaire route. In Bogor Ė dat veel kleinschaliger is als Jakarta Ė kan men dan lekker een nachtje of twee slapen om vervolgens verder te reizen. Echter, wat is nu de beste manier om direct naar Bogor te reizen, er vanuit gaande dat men absoluut NIET in Jakarta wil blijven?

Er zijn een aantal manieren om in Bogor te geraken. Je kunt met de bus, taxi of minibus gaan. De trein naar Bogor is eigenlijk geen optie, omdat je daarvoor eerst naar hartje Jakarta moet om op station Gambir op de trein te stappen. Een te lange omweg en tevens is dit nog wel de minst veilige manier van reizen. Niet dat de trein vaak ontspoort, maar voornamelijk vanwege de zakkenrollers en het ontbreken van fatsoenlijke treinen op het traject naar Bogor.

Vanaf het vliegveld kun je gebruik maken van officiŽle taxi's die je naar Bogor kunnen brengen. Zij zullen via de tolweg helemaal tot in hartje Bogor kunnen komen. Een taxirit duurt een uur of anderhalf en je betaald volgens de meter, inclusief een toeslag voor de tolgelden die betaald moeten worden. Vraag in geval van twijfel de bonnetjes van de tolhuisjes, deze worden altijd afgegeven.

Het vinden van de taxi's is vrij eenvoudig. Er staan er tientallen klaar voor je bij de uitgang en ze zullen je ook aangeboden worden. Hoewel de taxi's op het vliegveld tegenwoordig allemaal officieel zijn Ė alleen taxi's die met een naambordje aan de terminal geparkeerd staan! Ė is er een groot verschil in service. Blue Bird (blauwe auto's) is van oudsher een bekende en goede dienstverlener. Daarbij zijn tegenwoordig ook Gamya (legergroene auto's) en Express (witte auto's) goed te noemen. Wil je een taxi met een televisie met alleen nationale zenders, dan kan dat ook.

Vanaf het vliegveld kun je ook met de intercity bus rechtstreeks vanuit Jakarta naar Bogor toe. DAMRI rijdt langs alle terminals van de luchthaven en vertrekt dan in de richting van Bogor. De bus rijdt over de tolweg en zal onderweg niet stoppen om extra passagiers op te pikken. Slechts op het einde zal deze af en toe stoppen om mensen uit te laten. Je kunt de kaartjes kopen bij een verkooppunt op het vliegveld, of gewoon aan boord gaan van de bus. In beide gevallen dien je een kaartje te krijgen met de prijs van de rit.

Er vertrekken vanaf de luchthaven ook zogenaamde minibusjes. Hierin kunnen tot acht passagiers die naar eenzelfde bestemming gebracht worden, waaronder dus ook Bogor. Bestemmingen staan vast, vertrektijden over het algemeen ook, al kan het zijn dat men een uurtje langer wacht om het busje vol te krijgen. Met deze busjes wordt je vrijwel altijd voor de deur van je eindbestemming afgezet. Vraag hier voor de zekerheid naar.

Laatste aanpassing 25 september 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
8 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,486,293 pageviews Een website van indahnesia.com