Blok M


 Winkelen en uitgaan in één district 

Startpagina

 Informatie over Jakarta

Een van de grootste steden - of meer agglomeratie van steden en dorpen - ligt op enkele graden onder de evenaar als een vieze parel in het landschap. De stad heeft werkelijk alles te bieden, alleen is het nog niet echt ontdekt door de gemiddelde toerist en reisorganisatie, zelfs tot op de dag van vandaag niet.


 Blok M

Winkelen en uitgaan in één district

Blok M is een zaken- en winkeldistrict in Kebayoran Baru in Zuid Jakarta. Het gehele gebied tussen Jalan Iskandarsyah en Jalan Bulungan wordt Blok M genoemd.

De gebouwen in dit gebied mogen dan wel niet bij de meest moderne gebouwen van de stad behoren, maar er wordt wel veel handel gedreven in deze redelijk afgetrapte wijk. Overdag is het gebied vaak erg druk, hoewel het in de avonduren eigenlijk niet veel anders is.

De wijk Blok M in zuidelijk Jakarta is populair vanwege de lage prijzen van de goederen, deze kunnen hier goedkoper verkocht worden omdat de huur van de vrijwel niet onderhouden gebouwen veel lager is dan op lokaties in het hartje van het centrum van Jakarta of elders in populaire gebieden. Ook het nachtleven in het gebied en de bereikbaarheid spelen een belangrijke rol.

Blok M heeft een van de grootste busstations van de stad onder haar hoede. Dagelijks komen er dus velen tienduizenden mensen langs. Bussen rijden tot in de vroege avonduren, maar daarna kun je zeker nog wel een taxi vinden tot diep in de nacht.

Blok M Mall, het meest belangrijke winkelcentrum van de wijk, ligt als een kelder onder het busstation en bestaat al sinds 1993. Reeds sinds die tijd is het erg populair. Je kunt er allerlei goederen vinden tegen lage prijzen. Onderhandelen is een must.

Direct in de buurt van Blok M Mall liggen Blok M Plaza en Pasaraya Grande, twee modernere winkelcentra zoals je er heel vele hebt in Jakarta. In Pasaraya Grande vind je in de kelder een groot food court met allerlei keuzes aan lekker eten. Een goede bioskoop vind je op de bovenste verdieping.

In de avonduren verandert het gebied van winkelen naar uitgaan als vele tientallen cafes, bars en clubs hun deuren openen. Vooral het gebied aan Jalan Falatehan staat bekend om zijn nachtleven. In de avonduren kan het hier verschrikkelijk druk zijn. Let vooral goed op he mobile telefoon en portemonnee, aangezien het gebied voor iedereen gemakkelijk te bereiken is, ook voor zakkenrollers en kleine dieven.

Lokatie Blok M

Laatste aanpassing 2 september 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
8 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,485,725 pageviews Een website van indahnesia.com