Manokwari


 De stad in de Vogelkop 

Startpagina

 Informatie over Papua

Hoewel Papua staatkundig gezien wordt als het meest oostelijke deel van Indonesië, ziet een flink deel van de bevolking dit wel anders. Zij voelen zich eigenlijk geen Indonesiërs, al helemaal niet meer sinds ze door middel van een nep-referendum zijn 'toegewezen' aan Indonesië. De natuurlijke schoonheid is onvoorstelbaar, al kan het moeilijk zijn het gebied in te komen.


 Manokwari

De stad in de Vogelkop

Ligt op de "Vogelkop" van Papua. De bevolking bestaat uit Papua's (staatkundig, niet raciaal bedoeld), Buginezen, Filippijnen, Chinezen en Molukkers. Er zijn fantastische vlinders te zien. De kust van de "Vogelkop" telt vele natuurlijke havens, hoewel daar niet veel gebruik van wordt gemaakt, omdat ze buiten de internationale scheepvaartroutes liggen. De op de "Vogelkop" woonachtige Arfakstam waren de beruchtste koppensnellers. In de Tweede Wereldoorlog waren voornamelijk de Japanners daarvan de slachtoffers. Dat zullen de Geallieerden toen wel niet zo'n probleem hebben gevonden.

In Manokwari zelf heerst er, met name door de bergachtige omgeving, een heerlijk klimaat. De meeste Papua's zijn er katholiek. De regeringsbaantjes zijn voornamelijk in handen van de Javanen, tot teleurstelling van vooral de OPM (Organisasi Papua Merdeka), een vrijheidsbeweging die noodgedwongen tot een guerilla is overgegaan, en die de laatste tientallen jaren enorm in betekenis is afgenomen. Ook vanwege de genadeloze manier waarop het Indonesische leger de OPM tegemoet trad.

Laatste aanpassing 24 september 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,486,041 pageviews Een website van indahnesia.com