Cultureel erfgoed


 Overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog en meer 

Startpagina

 Informatie over Papua

Hoewel Papua staatkundig gezien wordt als het meest oostelijke deel van Indonesië, ziet een flink deel van de bevolking dit wel anders. Zij voelen zich eigenlijk geen Indonesiërs, al helemaal niet meer sinds ze door middel van een nep-referendum zijn 'toegewezen' aan Indonesië. De natuurlijke schoonheid is onvoorstelbaar, al kan het moeilijk zijn het gebied in te komen.


 Cultureel erfgoed

Overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog en meer

De provincie West Papua is een provincie van Indonesie op het westelijke gedeelte van het eiland Papua. Het betreft hier het gebied van de Vogelkop (Doberai) en de omliggende eilanden. De provincie heeft een inwonertal van om en nabij 800.000 mensen, waarmee het een van de minst bevolkte provincies in Indonesie is. De hoofdstad van West Papua is Manokwari.

Monument Tweede Wereldoorlog

In het centrum van Manokwari staat sinds 1948 een monument dat herinnert aan de executie van politieagenten en andere medewerkers van de – toen nog Nederlands-Indische – overheid door het binnentrekkende Japanse leger. Het monument is nog door de Nederlanders gebouwd.

De Meja-berg en het Japanse monument

De Meja-berg lijkt op een tafel vanuit de verte en is een beschermd gebied. Er staat nog altijd oorspronkelijk regenwoud op en om de berg. Tevens biedt de omgeving prachtige panorama's. Er kan in het gebied onder meer goed gewandeld worden.

Een monument, bekend als Monumen Jepang is opgericht om de eerste landing van Japanse troepen in het gebied te herinneren. De 221e en 222e divisie kwamen slechts twee kilometer ten noorden van Manokwari op Nederlands-Indisch grondgebied.

Traditioneel huis: Rumah Kaki Seribu

Dit huis is gebouwd door de Arfak etnische groep. Een zeldzaam en uniek ontwerp zorgt ervoor dat dit huis veel palen heeft waarop het is gebouwd. Hierom wordt het huis ook wel Rumah Kaki Seribu ('Het huis met de duizend voeten') genoemd. De muren zijn gemaakt van boombast en het dak bestaat uit stug gras. Dergelijke huizen kunnen nog steeds gevonden worden in afgelegen gebieden als Kebar en Anggi.

Tubir Seram Eiland

Direct voor de kust van Fak-Fak ligt een eiland dat schitterende natuurlijke landschappen heeft. Er ligt een tuin vol met kleurrijke bloemen en vele soorten planten. Een monument genaamd Perjuangan Merah Putih werd hier opgericht. Een klein museum werd hier neergezet om een historisch belangrijk object te bewaren. Je kunt er in vijf minuten heen vanuit Fak-Fak. Je moet wel per boot.

Laatste aanpassing 25 september 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,486,146 pageviews Een website van indahnesia.com