Verkeer in IndonesiŽ


 Enorme drukte maar toch beschaafd 

Startpagina

 Verkeer in IndonesiŽ

Enorme drukte maar toch beschaafd

Het verkeer in IndonesiŽ gaat iets anders te werk dan in de meeste Europese landen, en ook zeer zeker Nederland. Voor de nietsvermoedende toerist lijkt het een complete chaos. Gelukkig is het dat ook. Gelukkig inderdaad, want hierdoor weet je dat het eigenlijk helemaal geen zin heeft enige verkeersregeltjes te kennen, want die zijn hier over het algemeen compleet nutteloos.

In gebieden waar het niet al te druk is, voornamelijk buiten de grote steden, kun je je prima voortbewegen. In IndonesiŽ rijdt men links, en voorrang verlenen moet dan ook volgens de regeltjes aan voor mensen die van links komen. Echter is voorrang iets wat niet in het Indonesische woordenboek schijnt te staan.

Over het algemeen is het zo dat wie het eerst komt, door mag rijden. Omdat iedereen zo handelt, is de situatie over het algemeen best veilig. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar voor dergelijke mensen hebben ze de claxon uitgevonden, en die wordt in IndonesiŽ veelvuldig gebruikt. Jammer haast dat die dingen niet vernieuwd moeten worden na 100 keer claxonneren.

In de drukte van de vele hedendaagse steden geldt het recht van de sterkste als tweede regel. Fietsers hebben niets te zeggen en worden met grote regelmaat van de weg geduwd door voornamelijk grotere auto's en bussen. Brommers kunnen zich handhaven door brutaal genoeg op te treden en een plaatsje op de rijbaan op te eisen.

Auto's en kleine vrachtwagentjes verliezen vervolgens van grote vrachtwagens en intercity-bussen die met 'grof geweld' zich een weg banen door het verkeer. Hierbij worden anderen vaak net niet klem gereden of wordt men met drukke gebaren verstaanbaar gemaakt dat zij toch echt eerder moeten. En zo laat men het ook gebeuren.

Het grote voordeel van dit alles is dat het verkeer over het algemeen toch vrij 'vriendelijk' is als je er eenmaal in zit. Middelvingers en andere duidelijke tekenen van agressie zie je hier vrijwel niet, al komen ze wel steeds meer voor omdat het verkeer zo dramatisch vast staat op bepaalde punten dat de frustratie Ė begrijpelijk Ė toeslaat.

Op snelwegen Ė eigenlijk alleen tolwegen in IndonesiŽ Ė is het gebruikelijk dat als het verkeer opstroopt men meer rijen auto's langs elkaar laat rijden dan er rijbanen zijn. De vluchtstrook wordt omgetoverd tot extra rijbaan en de drie of vier banen die op het asfalt of beton zijn aangegeven worden er ineens tot wel zes. Ook hier is het weer zo dat iedereen het doet. Rijden over de vluchtstrook kan echter resulteren in een staandehouding door de politie. Niet doen dus.

Laatste aanpassing 9 oktober 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,486,124 pageviews Een website van indahnesia.com