Visuminformatie IndonesiŽ


 Visuminformatie IndonesiŽ 

Startpagina

 Visuminformatie IndonesiŽ

Visuminformatie IndonesiŽ

Houders van een Nederlands paspoort kunnen op enkele manieren een toeristen-visum voor IndonesiŽ verkrijgen. Men kan het visum aanvragen via de Indonesische ambassade in Den Haag, maar de meest populaire optie lijkt het zogenaamde visa-on-arrival ('visum bij aankomst') te zijn. Er zitten echter wel een aantal verschillen tussen. Hieronder staat meer informatie over de verschillen in deze visa.

Visum bij aankomst verlengbaar

Sinds 27 januari 2010 is het mogelijk een visum on arrival te verlengen. Het visum blijft in eerste instantie gewoon 25 dollar kosten (ook in rupiah's of euro's te betalen) en de verlenging kost standaard z'n 20 euro.

Hoe kan ik mijn visum on arrival verlengen?

Verlengingen van het visum on arrival dienen te gebeuren op een immigratiekantoor in de stad. Het is niet mogelijk je visum on arrival te verlengen op een vliegveld. Houd er rekening mee dat het verlengen enkele werkdagen tot een week kan kosten. Gedurende die tijd ben je je paspoort kwijt en kun je dus niet doorreizen als je die plannen hebt.

Hoofdzaken
Aangevraagd Bij aankomst (visa-on-arrival)
Geldigheid 60 dagen 30 dagen
Verlengbaar? Ja Ja
Prijs Ä 45,- US$ 25,-

Waar kan ik een visum voor IndonesiŽ aanvragen?
Je kunt op iedere Indonesische ambassade een visum voor IndonesiŽ aanvragen. Dit heeft als voordeel dat reizigers die zich in het buitenland bevinden dit wellicht veel eenvoudiger kunnen regelen in het land waar ze zijn voordat ze naar IndonesiŽ willen dan op de Indonesische ambassade in Nederland, die erom bekend staat ingewikkeld en duur te zijn.

Een visumaanvraag op de Indonesische ambassade in Kuala Lumpur kun je dezelfde dag nog ophalen, in Singapore duurt het twee werkdagen, maar met gebruik van een agent kan het ook dezelfde dag geregeld worden. De basisprijs van het visum is omgerekend ongeveer hetzelfde als in Nederland, met het voordeel dat je er geen dagen of weken op hoeft te wachten.

Benodigd voor aanvraag visum Indonesische ambassade Nederland
Ingevuld aanvraagformulier met bijgevoegd ťťn pasfoto.
Paspoort dat nog zes maanden of langer geldig is bij binnenkomst IndonesiŽ.
Kopie retourticket of boekingsbewijs van reisbureau.
Het voldoen van de visum-kosten (alleen PIN op de ambassade).

Hoewel de Indonesische ambassade in Nederland vermeldt dat er een retourticket nodig is (of boekingsbewijs), is dit niet geheel correct. Wat men wil zeggen is dat je in ieder geval een ticket (of boekingsbewijs hiervan) moet hebben waarmee je IndonesiŽ weer verlaat. Het is namelijk ook heel goed mogelijk dat je niet direct terugkeert, maar tevens een bezoek brengt aan ťťn of meerdere andere landen.

Aanvraagformulier

Aanvragers voor een visum voor IndonesiŽ die hun visum bij de ambassade in Den Haag aanvragen moeten een ingevuld formulier uitprinten en meenemen naar de ambassade. Dit formulier is te vinden op Visa4Indonesia.nl en dient via de website ingevuld, verwerkt en afgedrukt te worden.

Geldigheidsduur

De geldigheidsduur van een Indonesisch visum is in dagen. 30 dagen is GEEN hele maand, daar sommige maanden 31 dagen hebben. De dag van aankomst alsmede de dag van vertrek tellen mee als dagen dat je in IndonesiŽ bent. Let hier goed op, want een zogenaamde overstay kost US$ 20 per dag per persoon!

Wordt het visum aangevraagd buiten IndonesiŽ (voor Nederland is dat bij de Indonesische ambassade in Den Haag) dan moet dat visum binnen 90 dagen gebruikt worden. Dat wil zeggen dat je binnen 90 dagen na afgifte van het visum IndonesiŽ binnen moet zijn gegaan.

Verlengingen

Toeristen-visa die je op voorhand aanvraagt zijn te verlengen in IndonesiŽ. Hier komt echter wel het een en ander bij kijken, omdat je vanaf de eerste verlenging een sponsor nodig hebt. Deze sponsor moet in hetzelfde gebied wonen als jij verblijft en moet de verlengingen officieel voor je regelen. De kosten van een verlenging zijn 250.000 Rupiah per maand, maar houd er rekening mee dat zelf het visum verlengen een langdurig en langdradig iets is.

Je kunt dit beter overlaten aan mensen 'in de buurt van' een immigratie-kantoor. Je levert aan hen de benodigde papieren aan en zij zorgen - voor een extra zakcentje dat je tevoren afspreekt - dan voor de verlenging. In principe werkt dit hetzelfde als in Nederland gebruik maken van een visumdienst.

Je kunt je toeristenvisum verlengen tot maximaal 180 dagen, in praktijk dus vier of zelfs vijf verlengingen van 30 dagen. Houd er rekening mee dat je bij de derde verlenging zelf naar het immigratiekantoor moet om je pasfoto en vingerafdrukken (beiden digitaal) af te staan. Een visum on arrival is slechts ťťn maal met 30 dagen te verlengen.

Prijs van het visum

Visa die afgegeven worden bij aankomst hebben een prijs in Amerikaanse dollars. Betalen in Euro of Indonesische Rupiah is echter ook geen probleem. Het is dus niet nodig om in Nederland al geld te wisselen om je visum te kopen bij aankomst. Wisselgeld wordt gegeven in Rupiah's.

Vragen en antwoorden

Vragen, antwoorden en de discussie over je visum naar IndonesiŽ kun je vinden op het forum. Mocht er iets niet geheel duidelijk zijn, schroom dan niet om dit te vragen. Je kunt uiteraard ook contact opnemen met de Indonesische ambassade. Hoogstwaarschijnlijk zul je er dan achter komen dat vragen stellen op een forum nog zo slecht niet is.

Indonesische ambassade in Den Haag
Tobias Asserlaan 8
2517 KC Den Haag
tel: 070-3108 100
tel: 070-3108 177
website: indonesia.nl
website: Visa4Indonesia.nl
openingstijden: maandag - vrijdag 09:00 - 13:00

Informatie op deze pagina is onder voorbehoud en is redelijk vaak aan veranderingen onderhevig. Kijk voor de meest recente informatie altijd op de website van de ambassade!

Een betalingsbewijs van een visa-on-arrival.
Een betalingsbewijs van een visa-on-arrival.


Laatste aanpassing 13 september 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,684,689 pageviews Een website van indahnesia.com