Lebaran-periode


 Lebaran, het einde van de Ramadan 

Startpagina

 Lebaran-periode

Lebaran, het einde van de Ramadan

Ieder jaar is het weer een hele belevenis; Lebaran, het einde van de Ramadan in IndonesiŽ, en dan voornamelijk op het eiland Java.

Zo'n beetje het totale inwonertal van Nederland, 16.5 miljoen mensen, gaan dan op reis. Het einde van de heilige vastenmaand Ramadan is de meest drukke periode in IndonesiŽ. Het is als de Kerstdagen in Nederland. Winkelcentra puilen uit van de bezoekers en de hoogste omzetten worden in deze tijd van het jaar behaald.

Als toerist zul je niet echt heel veel merken van de Ramadan op zich, maar van Lebaran des te meer. Er is altijd wel ergens eten te verkrijgen, en met eten in je handen lopen doet men toch al niet, daar je overal aan de straatkant al kan zitten, laat staan in eenvoudige restaurants waar je zo binnenloopt, ook tijdens de Ramadan.

Naar mate het einde van de Ramadan nadert echter wordt het op de wegen, in openbaar vervoer, in vliegtuigen en alle andere mogelijke vervoersmiddelen snel drukker. Kaartjes voor de periode rond Lebaran zijn vaak al een maand tevoren geheel uitverkocht, iets wat verder alleen gebeurt met Kerst in IndonesiŽ. De wegen raken overvol en diegenen die niet aan de Ramadan doen zoeken een onderkomen op een ander eiland in de buurt, voornamelijk Bali, om de drukte te vermijden.

Die complete overbelasting van het vervoerssysteem op het eiland duurt grofweg twee weken, van een week voor Lebaran tot een week erna. Al die miljoenen mensen moeten namelijk ook weer terug naar de plek waar ze wonen en werken. Gelukkig gaan ze niet allemaal tegelijkertijd, zodat het systeem ieder jaar nog op het nippertje blijft draaien.

Rond Lebaran worden er vele festiviteiten georganiseerd. Er zijn onder meer optochten op de laatste avond van Ramadan (Malam Takbiran) en ook zullen mensen overal de keukens in duiken om de lekkerste maaltijden te bereiden om Lebaran goed te vieren. De winkels zijn dan al leeggekocht want iedereen moet er ook op zijn 'Lebaran-best' uit zien direct na de Ramadan.

Tijdens Lebaran zijn veel overheidsinstellingen, banken en andere bedrijven enkele dagen gesloten. Ook worden er vaak een of twee nationale vrije dagen aangeplakt, waardoor er een week vrijwel geen economische activiteit is. Houd hier dus rekening mee, want er is echt niemand aanwezig om je bankpasje uit de automaat te halen tijdens Lebaran.

Laatste aanpassing 24 september 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,486,166 pageviews Een website van indahnesia.com