Bedelen, verkopen en zingen


 Aan een inkomen komen kan op veel manieren 

Startpagina

 Bedelen, verkopen en zingen

Aan een inkomen komen kan op veel manieren

In IndonesiŽ is het een normaal verschijnsel, de mensen van allerlei leeftijden Ė van de allerkleinsten tot stokoude bejaarden Ė die zich langs de kant van de weg ophouden om in hun levensbehoeften te voorzien. Je vindt ze voornamelijk op wegen waar het verkeer vaak langzaam rijdt en op de drukkere kruispunten en andere drukbezochte plekken.

De kinderen zullen zich voornamelijk bezig houden met zielig kijken, wat brabbelen en mogelijkerwijs een deuntje fabriceren in de hoop dat passanten zo gul zijn in ieder geval een biljet van 1.000 Rupiah door een kier van een autoraam naar buiten te schuiven. De stokoude bejaarden kunnen zich vaak niet eens meer voortbewegen en zitten met een bakje simpelweg op de grond of in de berm in afwachting van wat centen.

Voor een groot deel van de IndonesiŽrs is het vrij gewoon regelmatig wat geld weg te geven. Dit is in de meeste geloven heel normaal en aangezien Indonesiers erg gelovig zijn wordt er zodoende dus heel wat geld weggegeven aan bedelaars en muzikanten. Dit is echter een religieuze verplichting, geen algemene verplichting.

Het staat eenieder dus vrij om te geven of niet. Besef echter wel dat het erg goed mogelijk is dat kinderen door zogenaamde preman ('straatcriminelen') gedwongen worden dit werk te doen en het overgrote deel van hun zuurverdiende geld weer moeten inleveren aan dergelijke mensen. Baby's worden bijvoorbeeld 'verhuurd' aan jonge meiden en oudere vrouwen om op deze manier zielig over te komen.

Er is voor de gemiddelde 'donateur' niet te bepalen wat nu wel echt is en wat gespeeld is, maar daar moet je dan ook niet naar kijken als je weer een briefje van duizend Rupiah opvouwt en weggeeft aan zo'n dreumes die met een snottebel onder zijn neus dag in dag uit tussen de uitlaatgassen zijn portie rijst bij elkaar moet schooien.

Buiten de groep bedelaars en semi-bedelaars (muzikanten en ruiten-wassers bijvoorbeeld) is er ook een wellicht nog grotere groep mensen die producten verkopen. Alles tussen de laatste kranten en plastic prullaria uit China wordt je aangeboden voor bedragen die haast niet te geloven zijn, zo goedkoop. Voor een krant betaal je een paar honderd Rupiah meer dan de verkoopprijs, en laat in de middag krijg je er flinke korting op, want dan moeten ze weg.

De prullaria echter is over het algemeen echt prullaria, veel onveilige kinderspeeltjes met losse onderdelen, fluitjes, ballonnen en ander kleurig spul wordt je herhaaldelijk aangeboden door een rij mensen die allemaal een stukje langs de rij wachtende auto's aflopen om zoveel mogelijk potentiŽle klanten te benaderen. Er wordt overigens ook veel flessenwater en andere levensmiddelen aangeboden.

Voor diegenen die er niet van houden om zomaar geld weg te geven is het dus een goede oplossing om iedere dag een krantje te kopen of je fles drank niet in de supermarkt te halen, maar gewoon bij de verkopers op het kruispunt.

Laatste aanpassing 26 oktober 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

84,486,193 pageviews Een website van indahnesia.com