Indonesische gerechten


 De lekkerste Indonesische gerechten maak je zelf 

Startpagina

 Indonesische gerechten

De lekkerste Indonesische gerechten maak je zelf

Atjar (Indonesisch tafelzuur)

Alle atjars zijn bijgerechten, die naar keuze en believen bij andere gerechten kunnen worden geserveerd. Ze worden zowel van plantaardige als dierlijke Ingrediënten vervaardigd.
Bij een goede rijsttafel hoort minstens één atjar.
Door het inleggen in zuur blijven atjars wat langer houdbaar. U kunt atjars bewaren in een goed afgesloten pot in de koelkast. Bij iedere atjar is het mogelijk, suiker toe te voegen als u het niet zoet genoeg vindt.

Bebotoks

Bebotoks zijn met verschillende groenten, vlees, kip of vis gevulde pisangbladeren, die worden dichtgevouwen als vierkante pakjes of als rolletjes en worden gaar gestoomd.
Als alternatief voor de bladeren, die hier soms moeilijk te krijgen zijn, kunt u aluminiumfolie gebruiken. De verwerking is even gemakkelijk; wat u mist, is alleen de smaak van de pisangbladeren die in de vulling trekt.
In plaats van aluminiumfolie kunt u ook koolbladeren gebruiken, die u voor het gebruik even in heet water moet leggen.

Sambals

De sambalans behoren tot de bijgerechten; ze worden geserveerd bij de hoofdgerechten. De sambal oelek kan beschouwd worden als de basis van de verschillende erna beschreven sambals.
U zult af en toe bij de bereiding van de sambals tegenkomen, dat de Spaanse pepers fijngewreven moeten worden. Dat gaat gemakkelijker als u de pepers eerst poft of even in heet water legt.

Soep

Soep is geen belangrijk onderdeel van de Indonesische keuken. In tegenstelling tot de Europese kook- en eetgewoonten wordt volstaan met de hoofdschotel, de rijsttafel, eventueel gevolgd door een dessert.

Laatste aanpassing 24 september 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,524,604 pageviews Een website van indahnesia.com