Informatie over Tempels op Bali


 Het eiland met zijn honderden Hinduistische tempels 

Startpagina

 Informatie over Tempels op Bali

Het eiland Bali is niet alleen bekend van zijn mooie stranden en groene rijstvelden. Het eiland is ook bekend van de vele honderden tempels die het eiland rijk is. Hoewel de meeste slechts voor gebruik door dorpsbewoners zijn, is een aantal ervan inmiddels uitgegroeid tot een grote toeristische attractie waar mensen van over de hele wereld op afkomen.


 Pura Gede Perancak

De schitterende tempel van wit gesteente kijkt uit over de Perancak rivier en ligt op zo'n acht kilometer ten westen van Rambut Siwi. Dit is in de buurt van de districtshoofdstad Negaga. De plek werd voor het eerst bezocht door de heilige Dang Hyang Nirartha en is zeker een bezoek waard.


 Pura Luhur Uluwatu

Een van de meest heilige tempels op Bali is niet alleen prachtig, maar geeft ook nog eens een schitterend vergezicht over de Indische Oceaan met natuurlijk prachtige zonsondergangen. De Kecak Dans wordt er iedere dag om zes uur in de namiddag opgevoerd in het amfitheater tegenover de tempel van Uluwatu.


 Goa Gajah

Op de faÁade van Goa Gajah ('Olifantengrot') is een reliŽf te vinden die verscheidene creaties en demonen uitbeeldt. Deze afbeeldingen zijn te vinden rond de ingang van de grot. De primaire figuur zou een olifant zijn, waaraan de grot zijn naam ontleent. De plek wordt genoemd in het Javaanse gedicht Desawranana geschreven in 1365. Hoewel de plek bekend staat vanwege zijn ouderdom, werden sommige delen van het complex pas na 1950 blootgelegd.


 Gunung Kawi tempel

Het historisch belangrijk gebied rond Tampaksiring ligt op ongeveer 20 kilometer van het centrum van het stadje Ubud. Zo'n 300 meter ten noorden van de bemo terminal in Tampaksiring, aan de doorgaande weg, ligt de ingang tot het pad dat je tot aan de Gunung Kawi ('Berg der Dichters') brengt. De tempel stamt uit de 11e eeuw en er wordt vanuit gegaan dat dit de begraafplaats is van koning Anak Wungsu en zijn vele vrouwen. Nadat je 371 traptreden beklommen hebt, sta je beneden in de steile Pakrisan riviervallei, alwaar het uitzicht prachtig is. Het kleinere complex aan de zuidelijke kant van de rivier werd wellicht gebruikt voor de vrouwen van de koning, terwijl het grotere complex wellicht voor de koning zelf gebruikt werd, en mogelijk voor een aantal van zijn concubines. Ongeveer één kilometer stroomafwaarts zijn graftombes.

   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
17 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,260,921 pageviews Een website van indahnesia.com