West Bali Nationaal Park


 Tropische bossen, mangroven en zeldzame dieren 

Startpagina

 Informatie over Bali

Bali is het welbekende toeristische eiland van Indonesie. Hoewel er tegenwoordig ook veel toeristen naar onder meer Lombok, Yogyakarta en zelfs de hoofdstad Jakarta gaan, is het nog voornamelijk Bali dat bekend staat als vakantie-paradijs. Niet geheel onterecht ook, vanwege de honderden hotels, restaurants en vele kilometers mooie stranden is het inderdaad iets wat op een paradijs lijkt.


 West Bali Nationaal Park

Tropische bossen, mangroven en zeldzame dieren

Het West Bali National Park (Taman Nasional Bali Barat) ligt in het uiterste noordwesten van Bali en beslaat een oppervlakte van ongeveer 770 vierkante kilometer. Dit is zo'n tien procent van de totale oppervlakte van Bali. Het park werd in 1917 erkent als een gebied van groot belang toen het aangewezen werd als natuurpark. Het werd een volwaardig Nationaal Park in 1941.

De habitat is gevarieerd regenwoud, droge savanne, acacia's en laaglandbossen alsmede bebossing in de heuvels en bergen. Er zijn ook enkele plekken met dichte mangrovebossen. In het noorden van het park ligt het Prapat Agung schiereiland. Rond dit schiereiland liggen lange stukken beschermd strand en koraalrif alsmede een klein eilandje genaamd Menjangan. Dit is een erg populaire duikbestemming.

Er liggen vier reeds niet meer actieve vulkanen in het park, waarvan de Patas (1.412 meter) en Merbuk (1.388 meter) de hoogste punten zijn in het park. Het overgrote gebied van de binnenlanden van het park zijn overigens verboden gebied voor bezoekers. Er leven zo'n 160 soorten vogels in het park, inclusief de bijna uitgestorven 'Bali Starling'. Dit beestje was ook de inzet van het oprichten van het park.

In 2001 zouden er nog maar zes stuks van over zijn in het wild, allen levend in dit park. Sindsdien wordt er hard aan gewerkt om de populatie te doen groeien. Er zijn sindsdien alweer exemplaren in het wild uitgezet maar stroperij is een groot probleem. In 2004 zijn enkele van de beestjes ook uitgezet in het gebied van Nusa Penida.

Enkele van de grotere dieren die voorkomen in het park zijn de Banteng, een wild soort vee waarvan de Bali koe een afstammeling is. Ook komen er rusa van Java en muntjac voor. Het eiland Menjangan is zelfs vernoemd naar deze diersoort. Wilde varkens en luipaarden zijn er ook in redelijke aantallen, maar worden echter zelden gespot.

De Bali tijger, een aparte soort tijger, werd hier in 1937 doodgeschoten en hoewel er altijd geruchten gaan, is dat de laatste keer dat er een tijger is gezien. Het dier wordt nu als uitgestorven beschouwd. Het weer in het park is niet echt veel anders dan elders op Bali en Java, maar het kan een beetje warmer en droger aanvoelen dan in de zuidelijke delen van Bali.

De meeste bezoekers bereiken het park via de noordelijke weg vanuit Lovina of Pemuteran. Anderen komen via zuiden via Gilimanuk. Alle bezoekers moeten zich melden bij een van de twee kantoren in het park (PHPA) voor informatie, de aankoop van een vergunning en het huren van gidsen. Het hoofdkantoor ligt in het dorp Cekik net ten zuiden van de Gilimanuk Baai. Het andere station is in Labuan Lalang aan de noordelijke kust waar de boten vanuit Menjangan aanmeren.

Bezoekers betalen ongeveer 25.000 Rupiah per persoon. De prijs van een gids is niet direct duidelijk - niet onbekend bij ervaren IndonesiŽ-gangers. Een dag gidsen zou ergens tussen de 500.000 en 600.000 Rupiah moeten opleveren, maar tochten van enkele uren uiteraard minder. Slechts 10 procent van het park is open voor bezoekers.

Lokatie West Bali Nationaal Park

Laatste aanpassing 9 oktober 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,259,644 pageviews Een website van indahnesia.com