Toerisme op Bali


 Informatie over het toerisme op Bali 

Startpagina

 Informatie over Bali

Bali is het welbekende toeristische eiland van Indonesie. Hoewel er tegenwoordig ook veel toeristen naar onder meer Lombok, Yogyakarta en zelfs de hoofdstad Jakarta gaan, is het nog voornamelijk Bali dat bekend staat als vakantie-paradijs. Niet geheel onterecht ook, vanwege de honderden hotels, restaurants en vele kilometers mooie stranden is het inderdaad iets wat op een paradijs lijkt.


 Toerisme op Bali

Informatie over het toerisme op Bali

In het zuiden van Bali kan men nog spitsroeden lopen, wanneer men probeert in de drukte geen westerling aan te raken, hoewel dat probleem, helaas voor al die duizenden die er in Bali afhankelijk van waren, wel een stuk kleiner is geworden sinds de verschrikkelijke bomaanslag in Kuta. Er werd en wordt over het algemeen met weinig respect met de Balische cultuur omgegaan, hoofdzakelijk door onwetendheid, er zal dus geen sprake zijn van onwil, maar toch ...

Kuta, en in iets mindere mate Sanur en Nusa Dua zijn overvol. Desondanks is het in Sanur en Nusa Dua rustiger; wellicht heeft dat te maken met de mogelijkheid dat daar over het algemeen wat oudere en draagkrachtigere mensen hun vertier zoeken. Het mag toch een wonder heten, dat vooral na de drukte in de tachtiger en negentiger jaren, de BaliŽrs in staat zijn gebleken hun cultuur te behouden, ondanks de buitenlandse inwerking.

Zoek je (betrekkelijke) rust, ga dan naar het noorden van Bali. Het is er even mooi, maar het toerisme wordt hier minder gepropageerd. De regering probeert het toerisme in het zuiden te concentreren, uit angst dat anders heel Bali haar volstrekt eigen identiteit zal verliezen. Het enige nadeel is, dat men er geen kilometers lange witte stranden heeft.

De stranden zijn zwart en te grof om op te liggen. In het zuiden is men gewend aan zonnende mensen, in het noorden is dat nog steeds ongewoon. Voordelen zijn de goedkopere hotels in het noorden (Lovina) en het majestueuze uitzicht aan de voet van de Gunung Agung. Bovendien kan men er veel beter snorkelen en op zoek gaan naar dolfijnen dan in het zuiden.

In de noordwestpunt van Bali ligt een natuurreservaat. Een eilandje dat er ten noorden van ligt is uitvalsbasis van schitterende snorkeluitstapjes. Gelukkig voor de omgeving is dat er weinig toeristen komen. Er zijn dan ook vrijwel geen faciliteiten. Er zijn heel wat mensen die vinden dat dat zo moet blijven.

Balische godin in de dop
Balische godin in de dop


Laatste aanpassing 2 september 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,260,286 pageviews Een website van indahnesia.com