Menjangan Eiland


 Een onbewoond eiland als duikbestemming 

Startpagina

 Informatie over Bali

Bali is het welbekende toeristische eiland van Indonesie. Hoewel er tegenwoordig ook veel toeristen naar onder meer Lombok, Yogyakarta en zelfs de hoofdstad Jakarta gaan, is het nog voornamelijk Bali dat bekend staat als vakantie-paradijs. Niet geheel onterecht ook, vanwege de honderden hotels, restaurants en vele kilometers mooie stranden is het inderdaad iets wat op een paradijs lijkt.


 Menjangan Eiland

Een onbewoond eiland als duikbestemming

Het eiland Menjangan is een populaire duik-bestemming bij het eiland Bali vanwege het mooie en goed beschermde koraal en rijke leven in de rustige turkoise zee. Bezoekers die naar Bali komen voor het duiken, zullen Menjangan, alsmede ook Tulamben, zeker onderstreept in hun agenda's zetten.

Het eiland Menjangan is onbewoond, maar er is een oude tempel die volgens de overlevering uit de 14e eeuw stamt, de Pura Giri Kencana. Gedurende de expedities van het Majapahit koninkrijk op Java in 1343 zou een schip zijn gezonken in het gebied. De overblijfselen van dat schip liggen tot op de dag van vandaag nog op de zeebodem. Aan schatten die van het schip afkomen worden magische krachten toegeschreven.

Vanuit Labuhan Lalang is het ongeveer 45 minuten naar het eiland Menjangan met rustige omstandigheden op zee. Er zijn enkele winkels in de buurt met duikuitrusting en ook kun je in Labuhan Lalang op verscheidene plekken spullen huren. Er zijn verder lokale Indonesische restaurants en souvenir-winkeltjes.

Lokatie Menjangan Eiland

Laatste aanpassing 29 november 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,259,966 pageviews Een website van indahnesia.com