Stranden van Lovina


 Een duikplek op het eiland Bali 

Startpagina

 Informatie over Bali

Bali is het welbekende toeristische eiland van Indonesie. Hoewel er tegenwoordig ook veel toeristen naar onder meer Lombok, Yogyakarta en zelfs de hoofdstad Jakarta gaan, is het nog voornamelijk Bali dat bekend staat als vakantie-paradijs. Niet geheel onterecht ook, vanwege de honderden hotels, restaurants en vele kilometers mooie stranden is het inderdaad iets wat op een paradijs lijkt.


 Stranden van Lovina

Een duikplek op het eiland Bali

Lovina is een relatief nieuwe naam die in de jaren 50 van de vorige eeuw werd opgegooid om te gebruiken in het toerisme. Het gebied bestaat uit zes traditionele dorpen aan zo'n tien kilometer kust aan de noordelijke kant van Bali; Temukus, Kalibukbuk, Anturan, Pemaron, Tukad Mungga en Kaliasem. Het is een rustig gebied, maar het kan er in juli en augustus wel druk zijn. De smalle zwarte stranden zijn over het algemeen veilig om te zwemmen.

Perama biedt vervoer aan vanuit allerlei plekken op Bali naar Lovina en heeft in Lovina zelf een kantoortje in Anturan. Ze gebruiken kleine busjes zonder airconditioning en de prijzen zijn redelijk. Bemo's zijn kleine busjes, maar openbaar vervoer. Ze zijn erg goedkoop al zal je geduld wel op de proef worden gesteld. Het kan tevens erg druk zijn. Het is een uitdaging voor ge onervaren reiziger om deze te gebruiken.

Je kunt een auto huren als je vanuit het zuiden aan komt rijden. Veel beter, gezien de relatieve kosten en de situatie op de wegen en de wegen zelf, is om een auto met chauffeur te huren. Je kunt in minder dan drie uur naar Kuta reizen en vanaf het vliegveld ben je in dik 2,5 uur in Lovina. Je reist door de bergen bij Bedugul en kunt onderweg nog even een bezoekje brengen aan Munduk als je geen haast hebt. Een taxi-coupon kopen op het vliegveld kost je 450.000 Rupiah.

De makkelijkste weg om de omgeving te verkennen is op een gehuurde scooter. De wegen zijn relatief goed en niet zo druk als op de rest van Bali. Je kunt scooters huren door iemand hierom te vragen. Het is tevens een goed gebied om te lopen en de stranden zijn lang en eenvoudig te bewandelen.

Her en der zul je mensen tegenkomen die je maar al te graag een tocht met dolfijnen zullen aanbieden. Deze tochten vertrekken vroeg in de morgen. Het komt echter regelmatig voor dat er meer andere boten dan dolfijnen te zien zijn, maar de boottocht op zich kan ook al leuk zijn. De prijzen liggen vast op ongeveer 50.000 Rupiah per persoon. Er worden in en rond Lovina ook hanengevechten gehouden. Vele ouderen trainen de hanen en kunnen je ook meenemen naar een gevecht.

Lovina heeft tevens enkele spa's. Hoewel deze over het algemeen minder commercieel en opvallend zijn als die in het huizen, is de service perfect en zijn de prijzen over het algemeen flink lager dan in het zuiden van het eiland.

Er zijn verscheidene duik-organisaties actief in Lovina. Dagelijks kan er gedoken en gesnorkelt worden in de buur van Menjangan eiland, Tulamben en Amed. Ook nachtelijke duiken zijn mogelijk. Ben voorzichtig, sommige hotels en bureau's verkopen duiken van niet officiele bedrijven. Betaal niet voordat je het duikcentrum gezien hebt en ben er zeker van dat je duikt mer gecertificeerde duikers.

Lokatie Stranden van Lovina

Laatste aanpassing 8 oktober 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,259,845 pageviews Een website van indahnesia.com