Kuta-Legian


 Het toeristische hart van Indonesie 

Startpagina

 Informatie over Bali

Bali is het welbekende toeristische eiland van Indonesie. Hoewel er tegenwoordig ook veel toeristen naar onder meer Lombok, Yogyakarta en zelfs de hoofdstad Jakarta gaan, is het nog voornamelijk Bali dat bekend staat als vakantie-paradijs. Niet geheel onterecht ook, vanwege de honderden hotels, restaurants en vele kilometers mooie stranden is het inderdaad iets wat op een paradijs lijkt.


 Kuta-Legian

Het toeristische hart van Indonesie

Ooit was het een eenzaam dorpje aan de doorgaande weg van Denpasar naar het Bukit-schiereiland. Nu is Kuta echter een enorm toeristisch resort, voornamelijk populair onder de jongere generaties. Er zijn twee belangrijke redenen voor deze opmerkelijke ontwikkeling: het strand (in het verleden het beste op Bali) en de zonsondergang. Nu staan er aan het strand voornamelijk hotels, hoewel dit in Legian en Seminyak wat minder is. Dit is dan ook het nieuwe sociale centrum van het gebied. De meeste winkels liggen aan Jalan Legian.

Kuta is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest dynamische plekken in IndonesiŽ. Het is een plek waar je nieuwe ideeŽn opdoet een plek waar je allerlei soorten vermaak kunt vinden. Het is een populair gebied om te surfen, maar het is minder geschikt om er te zwemmen helaas. Er zijn strandwachten aanwezig overdag om de veiligheid te vergroten. Het strand kijkt uit over het westen, dus is er grote kans op een mooie zonsondergang.

Het populaire strand van Kuta, dat uitkijkt over de Straat van Bali, trekt zowel buitenlandse als Indonesische watersport-enthousiasten aan alsmede ook zonaanbidders. Ladingen mensen trekken vooral in de weekeinden en tijdens vakanties naar het strand van ongeveer anderhalve kilometer. De periode April tot en met Oktober geeft goede golven om er te kunnen surfen.

Amateur-surfers zouden zich hier niet direct moeten begeven uit veiligheidsoverwegingen. Je kunt hier ook zwemmen, maar ben er wel zeker van dat je binnen het afgebakende gebied blijft. Uiteraard kun je ook gewoon tussen de zonaanbidders op het strand blijven liggen. Er lopen verkopers op het strand die hun waren aan je zullen aanbieden. Ook is een massage ter plekke te regelen tegen redelijke prijzen.

Je kunt Kuta Beach in slechts 15 minuten bereiken vanaf het vliegveld Ngurah Rai op het eiland. Op het vliegveld kun je een taxi nemen die je naar Kuta en de rest van het eiland kan brengen. Bestel je taxi altijd aan de balie waar je taxi-coupons krijgt, direct buiten bij de uitgang van de het gebouw. Je kunt je in Kuta zelf eenvoudig verplaatsen. Je kunt dit lopend doen of een fiets of motorfiets huren.

Buiten het genieten van de zonsondergangen en het surfen zijn er nog genoeg andere dingen te doen. Denk hierbij onder meer aan winkelen, het bijwonen van Balinese muziek- en dans-optredens in Kuta, speciaal opgezet voor toeristen. Ook zijn er nachtelijke optredens bij te wonen. Voor het vermaak in de avond zijn er vele internationale restaurants, nachtclubs, cafe's en bars om de avond door te komen.

Er zijn vele accommodaties te vinden variŽrend van sterren-hotels tot kleine homestays. Je kunt dus kiezen uit een ruime keuze en er is vrijwel altijd wel een plekje te vinden. Er zijn vele restaurants die een gevarieerd menu aanbieden van lokale en internationale allure. Verder zijn er aan de hoofdstraat vele winkeltjes te vinden die vrijwel alles verkopen, souvenirs, kleding, schilderijen, handwerk en wat al nog niet meer.

Er is vrijwel iedere avond een Balinese culturele voorstelling ergens in Kuta. Om te weten te komen waar je moet zijn kun je eenvoudigweg rondvragen. Zorg ervoor dat je jezelf goed tegen de zon beschermd en breng zwemkleding mee. Als backpacker zoek je de goedkopere onderkomens voornamelijk in Poppies Lane 1 en 2. In deze twee steegjes vind je alles waar je naar op zoek bent. Warungs verkopen goedkope maaltijden op slechts enkele minuten lopen. Je hoeft voor eten dus niet direct naar een duurder restaurant met uitzicht op zee.

Lokatie Kuta-Legian

Laatste aanpassing 17 december 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,260,643 pageviews Een website van indahnesia.com