Geschiedenis Kuta


 Geschiedenis van Kuta 

Startpagina

 Informatie over Bali

Bali is het welbekende toeristische eiland van Indonesie. Hoewel er tegenwoordig ook veel toeristen naar onder meer Lombok, Yogyakarta en zelfs de hoofdstad Jakarta gaan, is het nog voornamelijk Bali dat bekend staat als vakantie-paradijs. Niet geheel onterecht ook, vanwege de honderden hotels, restaurants en vele kilometers mooie stranden is het inderdaad iets wat op een paradijs lijkt.


 Geschiedenis Kuta

Geschiedenis van Kuta

Kuta is een stad in het zuiden van Bali, IndonesiŽ. Het is een voormalig vissersdorp. Het was een van de eerste steden op Bali met enige toeristenindustrie en als badplaats is het een van de belangrijke toeristische bestemmingen in IndonesiŽ.

Het is internationaal bekend voor zijn lange zandstrand met surfmogelijkheden, gevarieerde accommodatie, vele restaurants en bars en gemakkelijke verbinding met Bali's luchthaven Ngurah Rai.

In dit vissersplaatsje begon een Amerikaans echtpaar een succesvol hotel in 1936 en startte het toerisme; door de Tweede Wereldoorlog zakte dit in en pas eind 1960 kwamen hier weer meer toeristen. Daarna ging het snel en werd het plaatsje volgebouwd met toeristische voorzieningen. Bij de AustraliŽrs werd deze plaats bijzonder populair vanwege de nabijheid, schoonheid en vooral zeer goedkope voorzieningen.

Kuta was de plaats van de aanslag op 12 oktober 2002, waarbij meer dan 200 mensen overleden. Hiervoor is in het centrum een monument geplaatst. Veel hotels worden sinds deze aanslag bewaakt door eigen bewakers en ook auto's en gasten worden gecontroleerd. Op 1 oktober 2005 werden er in Kuta en in Jimbaran opnieuw aanslagen gepleegd, ditmaal met 23 slachtoffers. Na beide aanslagen was er een grote dip in toeristenaantallen te zien.

In dit plaatsje zijn grote warenhuizen met een breed scala aan producten. Het grootste winkelcentrum is aan het Kutaplein. Hier zit een Matahari warenhuis en supermarkt en een aantal kleinere speciaalzaken. Vlakbij het Kutaplein op het strand is de Kuta Kunstmarkt. Alle wereldkeukens zijn vertegenwoordigd en de meeste staan aan de Jalan Legian. Verder is er ruime gelegenheid tot uitgaan.

Laatste aanpassing 2 september 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,258,818 pageviews Een website van indahnesia.com