Klimaat op Bali


 Altijd lekker warm en af en toe een bui 

Startpagina

 Informatie over Bali

Bali is het welbekende toeristische eiland van Indonesie. Hoewel er tegenwoordig ook veel toeristen naar onder meer Lombok, Yogyakarta en zelfs de hoofdstad Jakarta gaan, is het nog voornamelijk Bali dat bekend staat als vakantie-paradijs. Niet geheel onterecht ook, vanwege de honderden hotels, restaurants en vele kilometers mooie stranden is het inderdaad iets wat op een paradijs lijkt.


 Klimaat op Bali

Altijd lekker warm en af en toe een bui

Vanwege de locatie op slechts acht graden ten zuiden van de evenaar, kent Bali een tropisch klimaat. Dit betekent dat temperaturen overdag rond de 31 graden Celsius liggen.

In de vroege ochtend komt de temperatuur uit op 24 graden Celsius om vervolgens weer rap te stijgen. Dit geldt in ieder geval voor de laaggelegen gebieden op Bali, waartoe ook de meeste toeristische plekken behoren. Als je de heuvels in gaat, zal heb absoluut koeler zijn.

In de bergachtige gebieden op het eiland Bali, in het bijzonder rond te toppen van de vulkanen op het eiland, zijn de temperaturen veel meer gematigd tot zelfs koel te noemen. In de nachten kan het hier afkoelen tot een graad of 10. Als je de bergen in gaat is het dus verstandig een jas mee te nemen om te voorkomen dat je de rest van de vakantie met een snotneus rond loopt. Dit geldt voor beide seizoenen.

Gedurende het droge seizoen op Bali - grofweg tussen april en september - is het over het algemeen erg zonnig met strakblauwe luchten in het zuidelijke deel van het eiland Bali. Lichte bewolking kan zich echter vormen in de loop van de dag, maar die zorgt dan weer voor een mooie zonsondergang vroeg in de avond. Af en toe valt er een lichte regenbui. De hogere gebieden zijn vatbaarder voor lichte regen en mist.

Het natte seizoen op Bali - grofweg tussen oktober en maart - brengt meer bewolking dan tijdens het droge seizoen, maar regen zal over het algemeen nog altijd beperkt zijn tot enkele uren per dag. Tropische stortbuien verfrissen het eiland Bali in enkele ogenblikken en als het droog is, zal de avond aangenaam fris zijn.

Op sommige dagen zullen zware onweersbuien over Bali komen, maar ook deze kunnen erg lokaal van karakter zijn, typisch voor het klimaat overigens. Onweersbuien als deze kunnen plotselinge overstromingen en schade door bliksem en windstoten veroorzaken. Noodweer als dit kan zeer plotseling komen opzetten waardoor menig toerist verrast wordt, zeker in het regenseizoen.

Het verre zuiden van het eiland Bali kent eigenlijk maar ťťn seizoen, afwijkend van het gangbare klimaat. Ook gedurende de regentijd regent het hier zelden namelijk. De luchtvochtigheid is veel hoger gedurende het regenseizoen, vooral als er zware bewolking is ontwikkeld, maar de regen uit blijft.

Laatste aanpassing 2 september 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,260,602 pageviews Een website van indahnesia.com