Canggu


 Een surfers paradijs bij een toeristisch gebied 

Startpagina

 Informatie over Bali

Bali is het welbekende toeristische eiland van Indonesie. Hoewel er tegenwoordig ook veel toeristen naar onder meer Lombok, Yogyakarta en zelfs de hoofdstad Jakarta gaan, is het nog voornamelijk Bali dat bekend staat als vakantie-paradijs. Niet geheel onterecht ook, vanwege de honderden hotels, restaurants en vele kilometers mooie stranden is het inderdaad iets wat op een paradijs lijkt.


 Canggu

Een surfers paradijs bij een toeristisch gebied

De meeste mensen weten wel dat Canggu een goede plek is om te surfen. Er zijn over het algemeen betere golven dan in Kuta, terwijl het ook gewoon zandstranden heeft. Verder moet je in Canggu echter niet veel verwachten. Beetje bij beetje is Canggu aan he veranderen en wordt het een plek die zowel bij toeristen als bij expats steeds beter bekend komt te staan.

Canggu ligt op slechts 20 minuten van Seminyak, maar hier liggen de rijstvelden nog tot vrijwel op de stranden. De prachtig geirrigeerde rijstvelden zijn de beste achtergrond die je je maar kunt voorstellen in dit gebied. In de afgelopen jaren zijn er echter veel nieuwe villa's neergezet in Canggu, terwijl dit aan het begin van de eeuw nog volledig onbekend was. Dit veranderd dingen inderdaad, maar het is niet zo dramatisch als het in eerste instantie lijkt.

Waarom zijn mensen dan nu aangetrokken tot Canggu? Buiten het surfen is het nog een vrij rustige plek die erg lokaal georienteerd is in vergelijking tot andere plekken in zuidelijk Bali. Hier is het uitzicht nog groen terwijl dit elders al veranderd is in verscheidene kleuren grijs van beton. Er worden nieuwe villa's neergezet voor de verhuur daar de vraag naar dergelijke plekken nog altijd toeneemt, een afkeer van de traditionele hotels.

Hoewel alles er dus best aardig uit ziet in Canggu is er ook een negatief puntje te benoemen voor diegenen die hier willen verblijven als toerist of willen wonen. Het verkeer in de buurt van Kerobokan is erg druk, vooral tijdens het spitsuur. En omdat Canggu pas net in de belangstelling staat en dus nog veel nieuwe inwoners zal aantrekken, zal deze situatie zich zeker niet verbeteren op korte termijn.

Lokatie Canggu

Laatste aanpassing 29 november 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,260,870 pageviews Een website van indahnesia.com