Regentschap Buleleng


 Weldaad aan vergezichten en natuur 

Startpagina

 Informatie over Bali

Bali is het welbekende toeristische eiland van Indonesie. Hoewel er tegenwoordig ook veel toeristen naar onder meer Lombok, Yogyakarta en zelfs de hoofdstad Jakarta gaan, is het nog voornamelijk Bali dat bekend staat als vakantie-paradijs. Niet geheel onterecht ook, vanwege de honderden hotels, restaurants en vele kilometers mooie stranden is het inderdaad iets wat op een paradijs lijkt.


 Regentschap Buleleng

Weldaad aan vergezichten en natuur

Het regentschap Buleleng kent unieke sociale en culturele karakteristieken die het onderscheiden van de rest van het eiland Bali. Vrijwel het gehele uiterste noorden van het eiland Bali valt onder het regentschap, waardoor het onder meer een kustlijn van 144 kilometer heeft. Vroeger kwamen hier veel schepen aan, maar dat zijn lang vervlogen tijden inmiddels.

Arabische en Chinese handelaren hebben echter een permanente invloed gehad op de inwoners van het gebied, waardoor hun cultuur en kunst zich anders kon ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is de Gong kebyar, waarin twee verschillende groepen dansers elkaar 'bevechten' op gamelan muziek. Oude Boeddhistische tempels, zoals die in Kalibukbuk, en Mongoolse overblijfselen zijn allemaal te bewonderen in Buleleng.

Op de weg naar Lovina stoppen binnenlandse toeristen vaak in Singaraja om van het lekkere en verse eten te genieten. Populaire lokale gerechten zijn onder meer Sudang Lepet, jukut undis (knapperige gegrilde vis in een sausje) en Syiobak babi (geroosterd varken), die verorberd kunnen worden tezamen met een es bir (sap van de jonge kokosnoot met een beetje limoen).

Lovina, dat op negen kilometer van Singaraja ligt, is de hoofdstad van het regentschap Buleleng. Het heeft een lang strand dat prima geschikt is om te zwemmen, snorkelen en de prachtige zonsopkomst te aanschouwen. Uiteraard moet je hier ook zijn als je een tour naar de dolfijnen wil maken. Voor 60.000 Rupiah per persoon kun je drie uur lang op jacht gaan naar dolfijnen, de tour vertrekt rond zessen in de morgen.

Onder de historische overblijfselen in het regentschap zijn onder meer Puri Buleleng ('Buleleng paleis'), welke de hoogtijdagen van het koninkrijk Buleleng goed weer geeft. Er zijn in het gebied vele prachtige vergezichten en andere natuur waaronder de Air Terjun Gitgit ('Gitgit waterval') en de rijstterrassen in het district Sukasada.

Het eiland Menjangan biedt onder meer schitterende onderwater-panorama's. Het eiland wordt ook wel het Kleine Bunaken genoemd, naar Bunaken in Manado, Noord Sulawesi, welke internationaal bekend staat als een goede duik-bestemming. Buleleng heeft ook een dorp gericht op ecotoerisme. Het dorp Pemuteran ligt in het district Gerokgak.

Lokatie Regentschap Buleleng

Laatste aanpassing 23 oktober 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,260,331 pageviews Een website van indahnesia.com