Strand van Amed


 Een duikplek op het eiland Bali 

Startpagina

 Informatie over Bali

Bali is het welbekende toeristische eiland van Indonesie. Hoewel er tegenwoordig ook veel toeristen naar onder meer Lombok, Yogyakarta en zelfs de hoofdstad Jakarta gaan, is het nog voornamelijk Bali dat bekend staat als vakantie-paradijs. Niet geheel onterecht ook, vanwege de honderden hotels, restaurants en vele kilometers mooie stranden is het inderdaad iets wat op een paradijs lijkt.


 Strand van Amed

Een duikplek op het eiland Bali

Pantai Amed of 'het strand van Amed', in Oost Bali is het strand van je dromen. Het ligt in een prachtig rustige en tropische omgeving met vriendelijke inwoners en voldoende cultuur voor de liefhebbers. Je kunt hier de rust vinden waar je naar op zoek was, maar ook dat lekkere eten en niet al te dure onderkomens.

Vanaf het strand van Amed kun je eenvoudig deelnemen aan duik-trainingen. Er is een lagune met een blakke bodem die gebruikt wordt voor de trainingen en een koraal-rif ligt op slechts een paar minuten zwemmen uit de kust. Het gebied wordt van harte aanbeveelt voor beginnende duikers. Het is gemakkelijk en leuk om hier te leren duiken, al kun je er natuurlijk ook prima snorkelen.

Het zwarte zand op de stranden is prachtig en de zee direct aan het strand is altijd lekker warm en biedt een grote verscheidenheid aan vissen en andere vriendelijk zeeleven. Ook de mooie witte koralen met sponzen en anemonen ligt slechts op twintig meter van het strand af. Cemuluk, een beschermde baai, is een prima plek om te leren snorkelen.

Vier kilometer langs de kust naar het zuiden ligt Banyuning, waar een klein scheepswrak ligt tussen enkele van de meest schitterende koraalriffen in de Kleine Soenda Eilanden. Het water is hier wat dieper en soms is er wat stroming. Een beetje ervaring is hier dus wel aan te raden.

Amed ligt slechts op 30 kilometer van het stadje Amlapura aan de doorgaande weg langs de kust van het eiland. Vanuit Denpasar kun je op de Batubulan bus-terminal een bus naar Amlapura pakken. Deze rit duurt ongeveer twee uur. In Amlapura stap je dan over op de bemo (minibus) richting Amed, wat een half uurtje rijden is.

Amed is eigenlijk slechts de naam van een van de dorpen die er liggen, maar niet van het hele gebied. Richting het zuiden vind je wat leukere dorpjes waar je prima kunt overnachten. Er zijn tientallen plekken beschikbaar, varierend van nul sterren tot sterrenhotels. Je kunt je in het gebied prima te voet verplaatsen.

In de omgeving kun je bij vele lokale kraampjes (warung) Indonesische maaltijden kopen. Ook zijn er een aantal restaurants die westerse maaltijden aanbieden. Souvenirs die je hier kunt kopen zijn over het algemeen gemaakt van schelpen en koralen, wat problemen kan opleveren met de douane in eigen land.

Je kunt vroeg in de morgen de vismarkt bezoeken, dan komt onder meer de verse tonijn. Ook kun je de omgeving rond het dorp Amed bekijken. De meeste hotels zullen zich bereid vinden om je te helpen met het organiseren van een grote verscheidenheid aan dagtochtjes en het regelen van een chauffeur als dit nodig mocht zijn.

Laatste aanpassing 8 oktober 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,259,856 pageviews Een website van indahnesia.com