Informatie over Bali


 De toeristische trekpleister van Indonesië 

Startpagina

 blog.indonesiepagina.nl
 Ga naar RSS feed voor blog-artikelen meer blog artikelen 

 Informatie over Bali

Bali is het welbekende toeristische eiland van Indonesie. Hoewel er tegenwoordig ook veel toeristen naar onder meer Lombok, Yogyakarta en zelfs de hoofdstad Jakarta gaan, is het nog voornamelijk Bali dat bekend staat als vakantie-paradijs. Niet geheel onterecht ook, vanwege de honderden hotels, restaurants en vele kilometers mooie stranden is het inderdaad iets wat op een paradijs lijkt.


 Toerisme op Bali

In het zuiden van Bali kan men nog spitsroeden lopen, wanneer men probeert in de drukte geen westerling aan te raken, hoewel dat probleem, helaas voor al die duizenden die er in Bali afhankelijk van waren, wel een stuk kleiner is geworden sinds de verschrikkelijke bomaanslag in Kuta. Er werd en wordt over het algemeen met weinig respect met de Balische cultuur omgegaan, hoofdzakelijk door onwetendheid, er zal dus geen sprake zijn van onwil, maar toch ...


 Restaurant Lanai

Lekker eten met een zeebriesje in je gezicht in Restaurant Lanai, Seminyak. Op je gemak en lekker hapje eten, maar toch dichtbij het strand van Bali? Dat is geen enkel probleem! Breng eens een bezoekje aan Restaurant Lanai, gelegen aan de doodlopende weg Jalan Arjuna (voorheen Jalan Double Six) in Seminyak, Bali.


 Geschiedenis Kuta

Kuta is een stad in het zuiden van Bali, IndonesiŽ. Het is een voormalig vissersdorp. Het was een van de eerste steden op Bali met enige toeristenindustrie en als badplaats is het een van de belangrijke toeristische bestemmingen in IndonesiŽ.


 Poppies Lane

Poppies Lane II in Kuta op Bali is bekend voor zijn goedkope slaapplaatsen midden in het hart van het toeristengebied op het eiland.


 Informatie over Bali

Bali telt ruim 3 miljoen mensen en heeft een oppervlakte van rond de 5.400 km2. In het jaar 991 werd Airlangga geboren, een kind van een Balische koning en een Javaanse prinses. Hij ging naar Java om daar te huwen, en nam het rijk van zijn schoonvader - Dharmawansa - over, toen deze vermoord werd. Airlangga's broer regeerde over Bali, terwijl hij zelf 30 jaar op Java bleef.


 Blue Ocean strand

Aan het einde van Jalan Double Six, in Seminyak ligt Blue Ocean Beach. In de namiddag barst het op het strand van het leven. Het strand wordt gebruikt voor het spelen van onder meer voetbal en zonnebaden.


 Gado Gado strand

Het 'Gado Gado' strand in Seminyak, Bali, ligt aan het einde van Jalan Dhyana Pura. Je kunt dit strand via Jalan Legian - de hoofdweg door het toeristische gebied van Kuta en omgeving - bereiken in een minuut of 15.


 Klimaat op Bali

Vanwege de locatie op slechts acht graden ten zuiden van de evenaar, kent Bali een tropisch klimaat. Dit betekent dat temperaturen overdag rond de 31 graden Celsius liggen.


 Kunst op Bali

Men ziet vaak tienjarige jochies de fraaiste en ingewikkeldste beelden maken van een stuk hout. Wanneer een houtsnijder een bepaald idee heeft van wat hij wil maken, dan doet 'ie dat, zonder rekening te houden met de normale afmetingen. Waar hij wŤl rekening mee houdt, is de lengte van het stuk hout dat hij gebruikt.


 Strand van Amed

Pantai Amed of 'het strand van Amed', in Oost Bali is het strand van je dromen. Het ligt in een prachtig rustige en tropische omgeving met vriendelijke inwoners en voldoende cultuur voor de liefhebbers. Je kunt hier de rust vinden waar je naar op zoek was, maar ook dat lekkere eten en niet al te dure onderkomens.


 Stranden van Lovina

Lovina is een relatief nieuwe naam die in de jaren 50 van de vorige eeuw werd opgegooid om te gebruiken in het toerisme. Het gebied bestaat uit zes traditionele dorpen aan zo'n tien kilometer kust aan de noordelijke kant van Bali; Temukus, Kalibukbuk, Anturan, Pemaron, Tukad Mungga en Kaliasem. Het is een rustig gebied, maar het kan er in juli en augustus wel druk zijn. De smalle zwarte stranden zijn over het algemeen veilig om te zwemmen.


 West Bali Nationaal Park

Het West Bali National Park (Taman Nasional Bali Barat) ligt in het uiterste noordwesten van Bali en beslaat een oppervlakte van ongeveer 770 vierkante kilometer. Dit is zo'n tien procent van de totale oppervlakte van Bali. Het park werd in 1917 erkent als een gebied van groot belang toen het aangewezen werd als natuurpark. Het werd een volwaardig Nationaal Park in 1941.


 Bounty Club in Kuta

Velen kennen de naam Bounty Club wel, zeker diegenen die zich ooit eens begeven hebben in het uitgaansleven van zuidelijk Bali. De club, aan Jalan Legian in hartje Kuta is al jarenlang een zeer bekende trekpleister voor een avondje uit. Gelegen in een van de drukste stukjes uitgaansgebied van heel Bali is Bounty eenvoudig te bereiken met bijvoorbeeld te taxi.


 Regentschap Buleleng

Het regentschap Buleleng kent unieke sociale en culturele karakteristieken die het onderscheiden van de rest van het eiland Bali. Vrijwel het gehele uiterste noorden van het eiland Bali valt onder het regentschap, waardoor het onder meer een kustlijn van 144 kilometer heeft. Vroeger kwamen hier veel schepen aan, maar dat zijn lang vervlogen tijden inmiddels.


 Video's van Bali

Hieronder staan twee video's van Bali. De ene is en 360-graden kijkje in de rondte op een strand in de namiddag en in de andere komen enkele sexy danseressen voor die je in de vele nachtclubs op het eiland kunt vinden.


 Restaurant Zanzibar, Seminyak, Bali

Zanzibar Beach Side Restaurant and Lounge is een welbekende plek om lekker te eten in Seminyak. Met een uitzicht op het strand, zowel vanaf de begane grond alsmede van de eerste verdieping, is het een mooie plek om te genieten van je lunch of een lekker diner. Gelegen aan het eind van Jalan Double Six weten de meeste gasten deze plek eenvoudig te vinden.


 Pemuteran

Pemuteran was min of meer hetzelfde als Lovina, maar het voordeel van de hotels in Pemuteran met die in Lovina is dat Pemuteran een prima plek is om het Bali Barat ('West Bali') Nationaal Park te verkennen. Dat park is onder meer bekend voor de endemische Jalak Bali, de Bali Starling.


 Menjangan Eiland

Het eiland Menjangan is een populaire duik-bestemming bij het eiland Bali vanwege het mooie en goed beschermde koraal en rijke leven in de rustige turkoise zee. Bezoekers die naar Bali komen voor het duiken, zullen Menjangan, alsmede ook Tulamben, zeker onderstreept in hun agenda's zetten.


 Canggu

De meeste mensen weten wel dat Canggu een goede plek is om te surfen. Er zijn over het algemeen betere golven dan in Kuta, terwijl het ook gewoon zandstranden heeft. Verder moet je in Canggu echter niet veel verwachten. Beetje bij beetje is Canggu aan he veranderen en wordt het een plek die zowel bij toeristen als bij expats steeds beter bekend komt te staan.


 Sanur Paradise Plaza Hotel

Het Sanur Paradise Plaza Hotel heeft een appartement-achtige accommodatie maar is wel een volledig vier-sterren resort met bijbehorende services en faciliteiten. Er zijn 84 eenheden waarvan er zeven met één slaapkamer, 49 met twee slaapkamers en 28 met drie slaapkamers zijn uitgerust.


 Kuta-Legian

Ooit was het een eenzaam dorpje aan de doorgaande weg van Denpasar naar het Bukit-schiereiland. Nu is Kuta echter een enorm toeristisch resort, voornamelijk populair onder de jongere generaties. Er zijn twee belangrijke redenen voor deze opmerkelijke ontwikkeling: het strand (in het verleden het beste op Bali) en de zonsondergang. Nu staan er aan het strand voornamelijk hotels, hoewel dit in Legian en Seminyak wat minder is. Dit is dan ook het nieuwe sociale centrum van het gebied. De meeste winkels liggen aan Jalan Legian.


 Natuurlijk geverfde stoffen van Bali

Bali en Nusa Tenggara kennen een grote verscheidenheid aan gewoven stoffen die geverfd zijn met plantenextracten. Hierdoor ontstaan niet alleen prachtige kleuren die lang god blijven, maar deze kleuren zijn vaak ook nog eens mooier dan chemische kleuring. Hoewel enkele van de doeken 75 tot 100 jaar geleden gemaakt zijn, stralen ze nog altijd intens, zoals het 100 jaar oude tais weto doek dat gemaakt is in het dorp Manlea, Belu, in Oost Nusa Tenggara.


 Omgang met politie op Bali

Tienduizenden toeristen per jaar gaan naar Bali niet slechts om te genieten van de zee, de golven en het strand. Ze gaan ook met een gehuurde motor op pad om het eiland te verkennen. Op deze - goedkope - manier kun je vrij eenvoudig tot de kleinste uithoek komen zonder dat je de moeite moet doen om een auto met chauffeur te moeten zoeken of zelf auto te moeten gaan rijden, iets wat sterk ontraden wordt om diverse redenen. Motor rijden kent ongeveer dezelfde redenen, maar op de motor ben je alleen wel veel zichtbaarder.

   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,525,281 pageviews Een website van indahnesia.com